Homepage  / Vedete / Vedete străine

Filmul care i-a schimbat viața lui Reese Whiterspoon: „Am apelat la hipnoză, mi-a fost atât de frică”

Filmul care i-a schimbat viața lui Reese Whiterspoon: „Am apelat la hipnoză, mi-a fost atât de frică”

de Redactia Tvmania

Reese Whiterspoon a primit o nominalizare la Oscar pentru rolul din „Wild”/„Sălbăticie”, filmul din 2014 în care a fost protagonistă. La șapte ani de la succesul peliculei, actrița recunoaște cât de afectată a fost de partitura jucată. A fost rolul care i-a schimbat viața, spune astăzi Witherspoon, citată de ew.com.

Într-o discuție cu Tracee Ellis Ross, pentru publicația „Interview”, actrița de 45 de ani a povestit care a fost filmul sau, mai bine zis, rolul cu cel mai mare impact asupra vieții sale. 

Witherspoon a recunoscut că este vorba de „Wild”, pentru care a fost nominalizată la Oscar, Globul de Aur și BAFTA, film bazat pe cartea auto-biografică cu acelaşi nume scrisă de Cheryl Strayed.

În filmul „Wild”, după ani întregi de comportament nepotrivit, o dependență de heroină și o căsnicie ratată, Cheryl Strayed (Reese Witherspoon) ia o decizie aparent nesăbuită. Bântuită de amintirile cu mama ei, Bobbi (Laura Dern, nominalizată la Oscar pentru acest rol), care a murit când ea avea numai 22 de ani, Cheryl pleacă singură într-o călătorie de peste 1.000 de kilometri pe jos, de-a lungul Pacific Crest Trail, fără niciun pic de experiență.

Pentru a realiza filmul „Wild”, Witherspoon a lucrat alături de Laura Dern și regizorul Jean Marc Vallee, profesioniști pe care i-a avut alături și la serialul „Big Little Lies”.

De ce a avut atacuri de panică

„Mi-a fost atât de teamă să fac asta, Tracee. Am apelat la hipnoză, mi-a fost atât de frică. Am avut atacuri de panică timp de trei săptămâni înainte de a începe”, a povestit Reese despre film.

În același interviu, Reese Witherspoon a mai recunoscut că nu știe dacă va mai munci și pentru alt rol așa cum a făcut pentru cel din „Wild”, dar „m-a schimbat până la nivel de celule”.

„Au fost aspectele legate de nuditate, sexualitate și consumul de droguri, în plus eram și singură în fața camerei, fără alți colegi. Nu mai fusesem niciodată singură într-o scenă, zile și zile. Au fost în jur de 25 de zile de filmare în care nu a existat niciun alt actor în fața mea. Eram doar eu, o cameră și un rucsac. Mi-am zis inițial: „Atât de plictisitor va fi?”, și-a mai amintit actrița.

Sursa foto: Hepta

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton