Homepage  / Prime Video

Filmul „Deep Water”, cu Ben Affleck și Ana De Armas, nu va mai rula în cinematografe, ci direct pe platformele de streaming

Filmul „Deep Water”, cu Ben Affleck și Ana De Armas, nu va mai rula în cinematografe, ci direct pe platformele de streaming

de Andreea Hentea,

Thrillerul erotic „Deep Water”, cu Ben Affleck și Ana de Armas, a fost retras recent din calendarul de lansări în cinematografe pentru luna ianuarie al studiourilor Disney, scrie deadline.com. 

Filmul urma să fie lansat în cinematografele americane pe 14 ianuarie 2022, fiind al doilea thriller erotic din istorie distribuit de studiourile Disney (primul a fost deloc memorabilul „Culoarea nopții” / „Color of Night”, din 1994, cu Bruce Willis și Jane March în rolurile principale).

De asemenea, filmul reprezintă revenirea regizorului Adrian Lyne pe ecrane, acesta nu a mai regizat niciun film după „Infidela” / „Unfaithful” (2002), cu Diane Lane, Richard Gere și Olivier Martinez. 

Autorul unor filme celebre, cu tentă mai mult sau mai puțin erotică, precum „Flashdance – Strălucirea dansului” (1983), „9 săptămâni și jumătate” (1986), „Atracție fatală” (1987), care i-a adus o nominalizare la Oscar pentru regie în 1988 și a încasat peste 320 de milioane de dolari la nivel mondial, „Propunere indecentă” (1993) sau „Lolita” (1997), regizorul are astăzi 80 de ani.

Cineastul a ecranizat în „Deep Water” romanul omonim al Patriciei Highsmith, publicat în 40 de țări și apărut și la noi anul acesta, cu titlul „Ape adânci”. Acesta urmărește povestea neobișnuită a unui bărbat înstărit, Vic Van Allen (Ben Affleck), care îi permite frumoasei lui soții, Melinda (Ana de Armas), să aibă aventuri pentru a evita un divorț. Curând, însă, iubiții acesteia încep să dispară, iar soțul devine principalul suspect.

Scenariul filmului „Deep Water” a fost adaptat de Zach Helm și Sam Levinson după romanul Patriciei Highsmith și urmărește nu doar jocurile bizare ale acestui cuplu căsătorit care îi intrigă și îi scandalizează pe cei din jur, ci și dedesubturile întortocheate și deloc inocente ale vieții din suburbiile americane.

https://www.youtube.com/watch?v=gWdIUJCJij0&ab_channel=MovieStory

Talentata doamnă Highsmith

Patricia Highsmith, numită de Graham Greene „poeta anxietății”, a scris mai multe cărți care au beneficiat de ecranizări celebre, printre care memorabilul film „Străini în tren”, ecranizat de Alfred Hitchcock în 1951 și nominalizat la Oscar pentru imagine, „Triunghiul dragostei și al morții”, ecranizat de Hossein Amini în 2014, cu Kirsten Dunst, Viggo Mortensen și Oscar Isaac sau „Carol”, cu Cate Blanchett și Rooney Mara, regizat de Todd Haynes în 2015, aflat în competiția pentru Palme d’Or și nominalizat la șase Oscaruri și patru Globuri de Aur.

Cel mai celebru volum al scriitoarei este însă „Talentatul domn Ripley”, care a beneficiat de două ecranizări renumite.

Prima este „În plin soare” / „Plein soleil” (1960), cu Alain Delon, Maurice Ronet și Marie Laforêt, regizat de René Clément și nominalizat la premiul Edgar Allan Poe în 1962.

A doua ecranizare este „Talentatul domn Ripley” (1999), regizat de Anthony Minghella, cu Matt Damon, Jude Law și Gwyneth Paltrow, nominalizat la cinci premii Oscar, la cinci Globuri de Aur și aflat în cursa pentru Ursul de Aur la Berlin în anul 2000. 

Se pare că filmul „Deep Water” nu va mai avea premiera în cinematografe, ci va fi difuzat în Statele Unite direct de platforma de streaming Hulu, iar platforma Amazon îl va distribui în restul lumii. Ben Affleck și Ana de Armas au avut o legătură amoroasă după filmările la „Deep Water”, însă între timp s-au despărțit.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton