Homepage  / Cinema

Filmul „Malmkrog”, regizat de Cristi Puiu, intră în cinematografe

Filmul „Malmkrog”, regizat de Cristi Puiu, intră în cinematografe

de Andreea Hentea,

Plasat într-un cadru de o frumusețe impresionantă și într-o epocă ce avea mai mult răgaz pentru dezbaterile filosofice, „Malmkrog” radiografiază expresiv frământările intelectualilor epocii. Filmul „Malmkrog”, regizat de Cristi Puiu, intră de astăzi, 1 octombrie, la cinema.

Cea mai recentă poveste adusă pe ecrane de regizorul Cristi Puiu, filmul „Malmkrog” (2019) ne invită în decorul somptuos al unui conac transilvănean de la începutul secolului XX.

Înainte de Crăciun, la conacul familiei Apafi, câțiva aristocrați vin să petreacă împreună sărbătorile.

Fiecare invitat aduce cu el o altă perspectivă asupra lumii. Olga (Marina Palii), cea mai tânară dintre ei, editează cărți religioase. Logodnicul ei, Nikolai (Frédéric Schulz-Richard), este filosof.

Ingrida (Diana Sakalauskaité) este soția generalului Andrei Nikolaevici Shatilov. Edouard (Ugo Broussot) este un politican în ascensiune, iar Madeleine (Agathe Bosch) este o pianistă celebră.

Ultimul supraviețuitor al familiei Apafi, acum bătrân și orb, se află într-o cameră, țintuit la pat de paralizie și îngrijit de o soră medicală.

Tot acest cadru elegant pare ideal pentru discuțiile lejere de salon ce însoțesc o partidă de whist. Invitații se lansează însă în dezbaterea unor subiecte grave și serioase, iar disensiunile nu întârzie să apară.

Recompensat anul trecut cu premiul pentru regie al noii secțiuni „Encounters”, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, „Malmkrog” poate fi privit nu doar ca un avertisment al urgiei care urma să pună în curând stăpânire pe lumea de atunci – Primul Război Mondial -, dar și un tablou sensibil al fracturilor de comunicare pe care le simțim acut și astăzi.

Trailer Malmkrog

LANSARE: 1 octombrie 2021

 
O: Malmkrog, România, 2020 R: Cristi Puiu D: Marina Palii, Frédéric Schulz-Richard, Diana Sakalauskaité, Ugo Broussot, Agathe Bosch, István Teglas, Judith State, Simona Ghiță, Zoe Puiu, Vitalie Bichir.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton