Homepage  / Cinema

Review. „The Flash” nu se mulțumește cu un singur Batman

Review. „The Flash” nu se mulțumește cu un singur Batman

de Andreea Hentea,

Noul super-erou al verii este Barry Allen alias The Flash (Ezra Miller), care reușește să salveze trecutul, dar este amenințat de viitor în „The Flash”, un film care intră de astăzi pe ecrane și căruia mulți i-au prezis anularea.

După ce se întoarce în timp ca să-și salveze părinții, Barry / The Flash are de plătit un preț: creează o lume în care nu mai există super-eroi. Când noi pericole, precum oribilul general Zod (Michael Shannon), reapar la orizont, el trebuie să se asigure că viitorul nu va aparține Răului. The Flash îi recheamă pe toți super-eroii care îi înțeleg trauma legată de familie, începând cu Batman (în două versiuni – Ben Affleck și Michael Keaton) și terminând cu Supergirl (Sasha Calle).

Un proiect cu peripeții

Primul film non-horror al regizorului Andrés Muschietti (cunoscut pentru „Mama” și filmele din seria „It”), „The Flash” (2023) ajunge la momentul premierei după un drum extrem de anevoios, îngreunat în special de protagonistul său, Ezra Miller, care a fost amestecat în mai toate scandalurile posibile, dându-i mari bătăi de cap reprezentantului de PR al producției. În ultimii ani, actorul a fost arestat și acuzat pentru mai multe jafuri și agresiuni, inclusiv ale unor femei și copii.

Rebelul Ezra Miller (30 de ani), care este solistul trupei Sons of Illustrous Father și care a apărut, acum ceva timp, în non-conformistul serial „Californication”, a fost totuși preferat ca interpret principal al filmului, după ce pentru rolul lui The Flash au fost vizate nume celebre, ca Bradley Cooper, Chris Pine și Matthew Fox, printre alții, iar Daniel Radcliffe și-a exprimat interesul pentru a-l juca pe The Flash.

Înainte ca faimoasa actriță spaniolă Maribel Verdú („Y tu mama tambien”, „El laberinto del fauno”) să fie distribuită în rolul Norei Allen, mama lui Barry Allen, Julia Roberts și Julianne Moore au fost luate în considerare pentru rol. Discuții numeroase a stârnit și numele din scaunul regizoral. Înainte de alegerea lui Muschietti au fost vehiculate nume ca Robert Zemeckis, Sam Raimi, Matthew Vaughn pentru a regiza „The Flash”, dar se pare că au declinat proiectul.

Și ceva puncte bune

În ciuda nenumăratelor permutări intervenite în distribuție și în scenariu, unii s-au bucurat totuși de proiect. Ben Affleck, un Batman deja consacrat, a declarat că „s-a distrat de minune” reluând rolul lui Bruce Wayne/Batman în acest film.

La rândul lui, Michael Keaton a avut prilejul să marcheze o premieră. El va împlini 72 de ani pe 5 septembrie, devenind cel mai în vârstă actor care l-a jucat pe Batman într-un film sau serial live-action.

Până la premieră nu știm ce surprize ne va rezerva noul film, dar se știe deja că Tom Cruise, unul dintre primii oameni care au văzut „The Flash”, primind o copie a acestuia cu câteva luni înainte de lansarea în cinematografe, și-a proiectat filmul acasă, în Beverly Hills, și i-a plăcut atât de mult, încât l-a sunat imediat după proiecție pe regizorul Andrés Muschietti și l-a felicitat.

O: The Flash, SUA, 2023 R: Andrés Muschietti D: Ezra Miller, Michael Keaton, Ben Affleck, Nicolas Cage, Ron Livingston, Kiersey Clemons, Sasha Calle, Maribel Verdú

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton