Homepage  / Cinema

Bunii, răii și… bestiile: Filmul „Transformers: Ascensiunea bestiilor” a intrat pe marile ecrane

Bunii, răii și... bestiile: Filmul „Transformers: Ascensiunea bestiilor” a intrat pe marile ecrane

de Mioara Tronaru,

După ce a furat startul „Furios și iute X”, vara blockbuster-erurilor începe să-și intre în drepturi cu „Transformers: Ascensiunea bestiilor”, care a intrat pe marile ecrane vinerea trecută. Cel de-al șaptelea film din seria cu roboți extraterești este planificat ca prima parte a unei noi trilogii.

Bătălia pentru Pământ se complică

Povestea din filmul de față este puternic influențată de cea spusă în serialul animat „Beast Wars”.

În același timp, pelicula servește și drept sequel pentru „Bumblebee” (2018), a cărui acțiune are loc în anii ’80, și drept prequel al peliculei inițiale din 2007.

Așa că ne întoarcem înapoi în timp, în 1994, într-un New York în care World Trade Center era încă în picioare. Suntem în momentul în care Noah Diaz (Anthony Ramos), fost militar expert în electronică, face cunoștință cu Mirage (voce: Pete Davidson), un Autobot spion, care poate proiecta holograme pentru a-și pierde urma și care se transformă într-un Porsche Carrera.

După primul șoc, tânărul îi cunoaște și pe Optimus Prime (v: Peter Cullen) și pe ceilalți Autoboți ascunși pe Terra. Urmează al doilea șoc pentru Noah Diaz: Decepticonii amenință Pământul cu anihilarea totală. Și-acum vine și șocul pentru fanii francizei, care știu fiecare roboțel încă de la prima peliculă. Pentru prima oară se infiltrează în bătălia dintre Autoboți și Decepticoni o nouă rasă de Transformeri, un soi de roboți care se transformă în animale.

Printre ei se află Optimus Primal (v: Ron Perlman), care se poate transforma într-o gorilă, sau Airazor (v: Michelle Yeoh), care ia forma unui șoim. Cu toții îl vor înfrunta pe Unicron (v: Colman Domingo), un Transformer malefic care devorează planete.

Alături de Michelle Yeoh și Ron Perlman, printre actorii care-și împrumută vocile „bestiilor” mecanice mai apar și: Pete Davidson, Peter Dinklage sau Cristo Fernández.

Ceva vechi, ceva nou…

Regizat de Steven Caple Jr. („Creed II”), care-i urmează astfel lui Michael Bay și Travis Knight („Bumblebee”) în spatele camerei, „Transformers: Ascensiunea bestiilor” este planificat ca prima parte a unei noi trilogii, care să se lege însă de celelalte filme ale francizei, dar să aducă și ceva nou: un nou soi de roboți. „Eram obosiți de luptele dintre Autoboți și Decepticoni.

Așa că vom vedea acum niște Transformers cum nu am mai văzut vreodată”, a explicat producătorul Lorenzo di Bonaventura decizia de a introduce noi mașinuțe, preluat de movieweb.com. Noii-veniți sunt și ei unii de partea binelui, ceilalți de partea răului. În principiu, cei care se transformă în mamifere sunt din gașca lui Optimus Prime, ceilalți sunt din tabăra opusă.

Liderul facțiunii bune este Optimus Primal, un războinic curajos și onorabil, care se transformă într-un soi de King Kong mecanic.

Un alt erou

Dominique Fishback și Anthony Ramos,

După Shia LaBeouf, Mark Wahlberg și Hailee Steinfeld, este rândul lui Anthony Ramos să facă echipă cu Transformerii. Actorul de 31 de ani are o nominalizare la Emmy Awards, pentru rolul din „Hamilton” (2020), disponibil pe Disney Plus. Nu e la primul blockbuster, el a mai făcut parte și din distribuția peliculei „Godzilla: King of the Monsters” (2019). Iar anul viitor îl vom vedea, alături de Glen Powell, Daisy Edgar-Jones și Brandon Perea, în „Twisters”, urmarea filmului-cult din 1996, cu Helen Hunt și Bill Paxton.

Trailer Transformers: Ascensiunea bestiilor

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton