Homepage  / Netflix

Jake Gyllenhaal e genial în „Vinovatul”, film disponibil pe Netflix. Un thriller cu scene care-ți taie respirația!

Jake Gyllenhaal e genial în „Vinovatul”, film disponibil pe Netflix. Un thriller cu scene care-ți taie respirația!

de Andreea Hentea,

Jake Gyllenhaal a povestit pentru Deadline cum a lucrat, în pandemie, la filmul „Vinovatul” / „The Guilty” (2021), remake al unui reușit thriller danez din 2018, pe care îl putem vedea de azi, 1 octombrie, pe Netflix. 

Acțiunea filmului se petrece în cursul unei singure dimineți la un dispecerat de urgențe. Operatorul Joe Baylor (Jake Gyllenhaal) încearcă să salveze un apelant aflat într-un pericol grav. Dar, în scurt timp, descoperă că nimic nu este ceea ce pare, iar singura scăpare este să afle adevărul. 

Noul film american este remake-ul producției omonime a regizorului danez Gustav Möller, „Vinovatul”/ „The Guilty” / „Den skyldige” (2018), cu Jakob Cedergren în rolul principal, al operatorului de telefonie implicat în tensionatul caz. Filmul a fost recompensat la Sundance cu Premiul publicului pentru dramă, film internațional, și nominalizat la Marele premiu al juriului pentru film internațional, la același festival. Acesta a mai fost nominalizat, tot în 2018, la premiile Academiei Europene de Film, la categoriile cel mai bun actor (Jakob Cedergren), descoperirea europeană a anului (Gustav Möller) și cel mai bun scenariu (Gustav Möller și Emil Nygaard Albertsen) și la Trofeul Transilvania, la TIFF. 

La sfârșitul săptămânii trecute, la Los Angeles, Jake Gyllenhaal a stat de vorbă cu publicația Deadline despre filmările la „Vinovatul” / „The Guilty”, la care a lucrat din nou cu regizorul Antoine Fuqua, cineastul cu care a colaborat la „Lovitură de stânga” / „Southpaw” (2015), povestea campionului de box Billy Hope. 

Criză la 911

Filmul lui Antoine Fuqua „Vinovatul” / „The Guilty” a avut premiera la Festivalul de Film de la Toronto. Jake Gyllenhaal joacă rolul unui polițist care acum e dispecer la 911 și preia apelul unei femei răpite de soțul ei criminal. Disperată că și-a lăsat în urmă cei doi copii, aflați în pericol, aceasta își pune ultima speranță în dispecerul de la capătul firului, căruia îi cere ajutorul. 

Actorul Jake Gyllenhaal și regizorul Antoine Fuqua au petrecut douăsprezece zile izolați, în timpul pandemiei, filmând această poveste. Jake Gyllenhaal a avut el însuși Covid la începutul anului trecut, dar a reușit să se refacă. Deși este un tip blând, simpatic și chiar deosebit de sensibil, Jake Gyllenhaal e atras inclusiv de rolurile de duri, de la „Prădător de noapte” / „Nightcrawler” (2014),„Lovitură de stânga” (2015) și până la acest „Vinovatul”. Actorul a declarat că l-au atras la aceste roluri „partea fizică a performanței, dar și cea psihică și emoțională”, povestind: „Când cineva îmi oferă asemenea ocazie, sunt mereu interesat. De câțiva ani, cred că îmi caut propria identitate și masculinitate, pentru că în copilărie am fost hiperprotejat de mama, ceea ce m-a făcut vulnerabil și hipersensibil”. 

Pandemia a rezonat cu tensiunea din film

Despre filmul intrat azi pe Netflix, Jake Gyllenhaal a povestit: „Filmând «The Guilty», am simțit că ne aflăm într-o perioadă în care existau o mulțime de sentimente reprimate. Când am lucrat noi la film, în octombrie 2020, toată lumea era închisă. Ne întrebam cât vor dura filmările, avusese loc un val al pandemiei, apoi un alt val, iar o dată cu el veniseră frustrarea și epuizarea. Cred că toate aceste lucruri s-au simțit, iar filmul a rezonat cu ce simțeam noi. Mi-a mai plăcut, de asemenea, că a existat un spațiu pentru a ne elibera unele sentimente pe care în mod normal nu ne-am permite să le exprimăm în viața reală”.

Trailer „Vinovatul” / „The Guilty”

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton