Homepage  / Televiziune

Cupa Davis, în direct pe LOOK SPORT. Programul complet al meciurilor finale din 2021

Cupa Davis, în direct pe LOOK SPORT. Programul complet al meciurilor finale din 2021

de Redactia Tvmania

Canalele LookSport transmit în perioada 25 noiembrie – 5 decembrie finalele Cupei Davis care se vor desfășura în 3 țări: Austria, Spania și Italia.

Competiția va fi pe terenuri hard- indoor și vor juca 18 echipe naționale. Australia, Austria Columbia, Croația, Cehia, Ecuador, Germania, Ungaria, Italia, Kazahtan, Suedia și SUA sunt cele 12 echipe calificate.

Acestora se adaugă cele 4 semifinaliste de anul trecut Spania, Canada, Marea Britanie și Rusia, precum și două națiuni care au primit wild card-uri, Franța și Serbia.  

Program complet Cupa Davis 2021

Canalele LookSport au pregătit iubitorilor de tenis o serie întreagă de meciuri de la Davis Cup, o competiție de tradiție care se va desfășura la Madrid, Innsbruck și Torino.

Astfel, pe 25 noiembrie, de la ora 17.00, pe LookSport 3, iubitorii tenisului vor vedea echipele Canadei și Suediei, iar pe 26 noiembrie, de la ora 17.00, LookSport va transmite meciurile dintre Serbia și Austria.

De luni, 29 noiembrie până joi, 2 decembrie, inclusiv, canalele Look Sport vor transmite sferturile de finală, de la Innsbruck și Torino. 

Look Sport va transmite vineri, 3 decembrie, și sâmbătă, 4 decembrie, de la ora 17.00, cele două semifinale care se vor desfășura la Madrid.

Marea finală a Cupei Davis va fi pe Look Sport 3, duminică, 5 decembrie, de la ora 17.00. 

Formatul Cupei Davis, ediția din 2022

În 2022, finala Cupei Davis va fi un turneu la care vor participa 16 echipe (faţă de 18 acum), iar finalistele de anul acesta vor fi acceptate direct.

Celelalte 16 echipe din turneul final din 2021 plus cele opt reprezentative de mai sus şi cele două formaţii care vor promova barajul vor forma un grup de 26 de naţionale.

Din aceastea, ITF va alege două echipe ce vor primi wild card pentru turneul final 2022, iar cele 24 de formaţii rămase vor juca, în luna martie 2022, în calificări, pentru 12 locuri rămase la turneul final.

Cele două echipe care vor fi învinse în barajul la care va participa şi România vor evolua anul viitor în play-off-ul Grupei Mondiale I, alături de celelalte 12 formaţii eliminate weekend-ul trecut şi de două reprezentative care vor promova barajul Grupei Mondiale II.

Ediţia din acest an a Cupei Davis, un turneu cu şase grupe a câte trei echipe, va avea loc între 25 noiembrie şi 5 decembrie, la Torino (două grupe), Innsbruck (două grupe) şi Madrid (două grupe şi fazele eliminatorii), transmite News.ro.

Copil și Tecău, liderii echipei României

Confruntarea România – Peru, din 27 și 28 noiembrie, în Sala Polivalentă din Cluj, contează pentru Grupa Mondială I – Knockout a Cupei Davis.

Echipa care va câștiga va juca în 2022 în calificările Cupei Davis pentru un loc la turneul final, printre cele mai bune 16 naționale din lume.

Marius Copil, Horia Tecău, Nicolae Frunză, Ștefan Paloși și Gabi Adrian Boitan fac parte din lotul României.

Meciurile vor avea loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca în zilele de 27 noiembrie, de la ora 12:00, și 28 noiembrie, de la ora 11:30, și vor fi transmise în direct la Digi Sport și Look Sport.

Citește și

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton