Homepage  / Știri / Televiziune

Finala „MasterChef” | Aida a luat premiul de 50.000 €!

Finala "MasterChef" | Aida a luat premiul de 50.000 €!

de Redactia Tvmania

Aida Părăscan (31 de ani) a fost desemnată câştigătoarea celei de-al doilea sezon “MasterChef”.

Ieri seară, lupta finală s-a dat între cei şase finalişti – Ana Rotaru, Alexandru (Alex) Hora, Nicuşor Coroama, Mihai Toader, Maria Pop şi Aida Parascan.

Aida Parascan a fost desemnată câştigătoare de către cei trei juraţi în urma unei lupte strânse, în care s-a „duelat” în preparate cu Alex Hora (care s-a situat pe locul al doilea) şi Mihai Toader (locul al treilea).

Ana Rotaru, Maria Pop şi Nicuşor Coroama au fost eliminaţi în urma primelor probe ale marii finale.

Aida, Alex şi Mihai au semnat primul lor „autograf culinar”. Ei au avut sarcina de a găti meniul pe care ar vrea să îl ofere ca specialitate în restaurantul lor.

  • Aida a pregătit peşte cu sos de fenicul cu şofran, muşchi de porc marinat în ulei de măsline şi cu ierburi aromate, dar şi miel cu ceapă caramelizată şi oţet balsamic.
  • Alex a gătit muşchi de vită învelit în zucchini, cu sos de vişine cu ciuperci, ruladă cu legume şi sos bechamel, dar şi piept de raţă pe un pat de salată alpină.
  • Mihai a gătit foie gras, cu midi şi mere, dar şi miel cu varză caramelizată.

Farfuriile Aidei „au fost impecabile”

„Aida este o luptătoare. Un bărbat în piele de femeie. Cară oale mari, pline, îi dă pe alţii la o parte, lasă că fac eu”, a remarcat Chef Cătălin Scărlătescu.

Pe lângă faptul că a câştigat marele premiu în valoare de 50.000 de euro, conform Mediafax, Aida a primit şi un curs de şase zile la Academia Barilla din Italia. De acelaşi curs va beneficia şi ocupantul locului al doilea, Alex Hora.

„Aş vrea să plâng de fericire şi n-am lacrimi. Sunt şocată!”, a fost prima reacţie a Aidei.

„Este minunat. Nu ştiu ce se întâmplă cu mine, este un şoc. Vă mulţumesc din suflet. Este o experienţă extraordinară”, a spus Aida.

Cine este Aida Părăscan

Aida Parascan este din Buzău, însă s-a stabilit în Italia, potrivit site-ului masterchef.protv.ro. S-a apucat de gătit la 14-15 ani, din necesitate. A învăţat să gătească singură, iar pe parcursul anilor s-a perfecţionat.

Îi place să mănânce sănătos şi găteşte numai cu ingrediente naturale. Este mamă a trei copii, cărora le găteşte foarte des şi nu le dă aproape nimic din comerţ.

A lucrat ca ospătar şi a declarat în mai multe rânduri că show-ul „MasterChef” înseamnă pentru ea un pas înainte.

Primul sezon al show-ului „MasterChef” este Petru Buiuca.

||PE SCURT|| Care au fost probele serii în marea finală „MasterChef”

Ultimii şase concurenţi rămaşi în cursa pentru marele premiu de 50.000 de euro şi titlul de „MasterChef” au deschis seara cu o probă în deplasare, la un restaurant din Capitală. Ana, Alex, Nicuşor, Mihai, Maria Pop şi Aida au primit sarcina de a-şi alege fiecare câte două ajutoare în bucătărie, dintre concurenţii acestui sezon eliminaţi până acum, pentru a putea astfel duce la bun sfârşit proba din restaurant. În urma primei probe, Ana Rotaru şi Maria Pop au părăsit competiţia.

A urmat cea de-a doua probă, în care Alexandru Hora, Nicuşor Coroama, Mihai Toader şi Aida Parascan au gătit pentru a-şi impresiona familiile şi juriul. În urma acestei probe, Nicuşor Coroama a fost cel care a părăsit competiţia.

Citeşte şi:
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton