Homepage  / Vedete / Vedete româneşti

Fiul Octaviei Geamănu, diagnosticat cu „boala sărutului”. Ce simptome au copiii cu mononucleoza

Fiul Octaviei Geamănu, diagnosticat cu „boala sărutului”. Ce simptome au copiii cu mononucleoza
6

de Redactia Tvmania

Ultimele zile au fost extrem de dificile în familia prezentatoarei de la Antena 1, Octavia Geamănu, care a dezvăluit că fiul ei a fost diagnosticat cu mononucleoza, cunoscută și sub denumirea de „boala sărutului”.

„În perioada asta m-am tot rugat să nu fim nevoiți să ajungem la spital, dar n-am scapat. Andrei s-a ales cu mononucleoza infecțioasă la începutul săptămânii, urmată de otită”, scria în urmă cu o săptămână Octavia Geamănu. 

Se pare că starea de sănătate a micuțului nu a decurs favorabil. Despre experiența pe care a trăit-o, Octavia a scris pe larg pentru site-ul observatornews:

„Încă o dată viața îmi arătă că de ce îți e teamă, de aia nu scapi. Și-acum îmi imaginez că sunt șanse mari să nu scap de Covid, deși am grijă cât pot, dar măcar sper să fie o formă ușoară. Însă în afara Covidului, mai sunt atâtea alte boli. Una dintre ele a prins-o din zbor și băiețelul meu, Andrei. Mononucleoza.

I se mai spune și boală sărutului. Habar n-aveam că există așa ceva. Este o boală contagioasă produsă de virusuri, dintre care cel mai frecvent este virusul Epstein-Barr (EBV). Perioada de incubație e de 4-6 săptămâni. Nu știm de unde a luat-o. Nu am aflat că vreo persoană dintre cele cu care s-a întâlnit ar fi făcut-o, deci e mister total. A debutat cu nas înfundat. Trei zile, soft. Nimic altceva. În a patra zi febra 37,5. Normal că primul lucru a fost să îi fac testul Covid care a ieșit negativ”, a mărturisit Octavia Geamănu.

Ce simptome au copiii cu „boala sărutului”

Octavia a descris și cu ce simptome s-a confruntat micuțul său:

„Mi s-a părut ciudat că nu are niciun simptom în afara năsucului care nu curgea. În ziua cu febră i se umflaseră puțin și amigdalele și îi simțeam în respirație un miros ciudat. Panică: unde mergem cu el în pandemia asta? Prima oprire, la o clinică privată unde am primit diagnosticul în primul minut de evaluare, confirmat ulterior de analizele de sânge.

Am mers acasă și am început administrarea tratamentului. Știam că febra urma să dureze în jur de 7 zile. Însă la două zile după începerea tratamentului, la somnul de prânz, m-am speriat îngrozitor pentru că nu respira bine. Aveam impresia că se sufocă. L-am trezit și am venit la spitalul Grigore Alexandrescu. Pentru prima dată în viață. Recunosc că imaginea mea era cea pe care sunt sigură că o au mulți despre spitalele de stat, deși știam că fusese renovat complet.

Arată minunat și totul se desfășoară ca la carte. Pot spune chiar că arată mai bine decât o clinică privată. De la triaj, la reacția promptă a asistentelor și medicilor, totul e de nota 10. S-au văzut la ecograf splina și ficatul mărite, iar medicul ORL-ist a constatat și-o otită medie, polipi mega inflamați. S-a schimbat puțin tratamentul și am început să îi dau seara antibiotic, acasă. Nu necesita internare.

A doua zi, la prânz a început să îmi spună că îl înțeapă în partea dreaptă în zona apendicului și că îl doare burtica. Într-o oră mi-a zis de 4 ori asta. Așa că am revenit imediat la același spital. Din nou analize de sânge, ecografie, medic ORL-ist, chirurg… Într-un final, medicul pediatru a insistat enorm să ne internăm pentru că e o boală care poate da multe complicații”, a detaliat prezentatoarea pentru observatornews.ro. 

 
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton