Este imobilizat într-un scaun cu rotile electric, dar călătoreşte cu puterea minţii în locuri inaccesibile încă pentru omenire. Stephen Hawking analizează misterele lumii înconjurătoare şi emite constant noi teorii despre natura Universului.
.
De departe cel mai renumit cosmolog contemporan, Stephen Hawking încearcă să găsească răspunsuri la cele mai pregnante întrebări ale omenirii în privinţa Universului. Ceea ce îl diferenţiază de majoritatea colegilor de breaslă este demersul de a-şi face teoriile accesibile publicului larg prin cărţile pentru popularizarea ştiinţei.
Cercetările sale l-au condus la concluzia că găurile negre au o durată de existenţă limitată şi ar putea transmite informaţii despre materia asimilată. În colaborare cu fizicianul american Jim Hartle, a emis o teorie potrivit căreia Universul nu are graniţe în spaţiu-timp (n.r. – model ce combină spaţiul tri-dimensional şi timpul uni-dimensional): o persoană aflată la Polul Nord nu poate să călătorească spre nord, deoarece nu există nici o graniţă, explică cercetătorul.
.
„The Grand Design”, ultima carte a lui Stephen Hawking, scrisă în colaborare cu ficianul Leonard Mlodinow, a stârnit discuţii aprinse în cercurile religioase şi ştiinţifice.
Cosmologul susţine că nu mai avem nevoie de Dumnezeu pentru a explica originile Universului, care se poate crea întotdeauna din nimic datorită unor legi precum cea a gravitaţiei.
.
Citeşte textul integral în revistă