După trei ani în care s-a dedicat exclusiv emisiunii „Chefi la cuțite” de la Antena 1, Florin Dumitrescu a acceptat să-și pună din nou numele pe meniul unui restaurant.
După trei ani în care s-a dedicat exclusiv emisiunii „Chefi la cuțite” de la Antena 1, Florin Dumitrescu a acceptat să-și pună din nou numele pe meniul unui restaurant.
Pasionat de muzica rock, dar și un gurmand desăvârșit, chef Florin Dumitrescu lansează un meniu concept de burgeri gourmet, cu care se vor putea delecta cei care trec pragul unui faimos local din Bucuresti.
„Este vorba de un meniu cu trei rețete speciale de burgeri, care îmi poartă semnătura. Am vrut să aduc o experiență de fine dining prin combinații de gusturi tipice meniurilor din restaurante sub forma unor burgeri. Îmi doresc ca cei care vor gusta acești burgeri să aibă parte de o explozie de gusturi și senzații. E ca atunci când asculți piesa rock favorită și ea reușește să declanșeze în tine o multitudine de stări. Exact asta mi-am propus să fac cu meniul Gourmet Burgers”, spune Florin Dumitrescu.
Așa se face că, în meniul semnat de cunoscutul chef, se va regăsi faimoasa sa plăcintă de berbecuț, inspirată de Radu Anton Roman, și care, de data aceasta, este magistral reprodusă într-un burger. „Rețeta de plăcintă de berbecuț, cu care mi-am suprins de-a lungul anilor prietenii și cunoscuții, și care a devenit un soi de signature dish, este acum adusă în formă de burger. Notele subtile de scorțișoară și nucșoară, îmbrăcate în dulceața chiflei și temperate de brânza cu mucegai, scot la iveală savoarea inconfundabilă a cărnii de berbecuț”, povestește gurmandul chef.
Pe lângă această rețetă, Florin Dumitrescu a inclus în meniul concept altele două: iubitorii de fructe de mare vor fi încântați de burgerul cu creveți ușor picanți și acrișori, acompaniați perfect de avocado proaspăt, în vreme ce fanii bucătăriei franțuzești vor savura burgerul cu carne de vită, învelit în sos parfumat de foie gras și trufe negre, care poate fi servit cu foie gras tras la tigaie.