Homepage  / Advertorial

Folie profesională solarii – avantaje și metode de folosire

Folie profesională solarii – avantaje și metode de folosire

de Redactia Tvmania

Majoritatea legumicultorilor și fermierilor care se respect, cu siguranță cunosc ce reprezintă folia solară și cât de utilă poate fi aceasta pe lângă gospodărie. Tot ei au înțeles cel mai bine ce avantaje are aceasta și faptul că poate fi folosită în jurul casei pentru mai multe task-uri.

Ce trebuie să subliniem, totuși, este faptul că atunci când vine vorba de folie profesionala solarii, merită să aducem în discuție acest produs care de cele mai multe ori este subestimat, și asta pentru că mulți cred că se foloseste doar la solarii și sere de legume, când în realitate poate căpăta și alte întrebuințări gospodărești. Așadar, în rândurile care urmează, vom trece în revistă câteva avantaje pe care le prezintă folia de solar și de ce merită să investești în ea.

Proprietățile foliei solare – avantaje și metode de folosire

Folia profesională pentru solarii este realizată dintr-un material plastic, transparent și rezistent. Această rezistență îi oferă garanția că poate rezista în locul în care este amplasată chiar și câțiva ani de zile, până când poate fi schimbată / înlocuită cu una nouă.

Un avantaj major al foliei îl reprezintă și prețul accesibil, în special dacă este achiziționată de la producător. Și pentru că este rezistentă, așa cum am specificat anterior, reprezintă o investiție sigură, pe termen lung, care își merită toți banii.

Cum se poate folosi folia profesională solarii?

Deși numele său sugerează faptul că este folosită pentru acoperirea solariilor, aceasta poate fi folosită și la nivelul solului și nu numai. Pentru solarii acoperite este cel mai des utilizată, pentru că oferă plantelor protecție în sezonul rece și permite luminii să ajungă la ele, fără să le expună la temperaturile negative, pentru că va crea efect de seră ce păstrează temperaturile la un nivel pozitiv și constant pe tot parcursul sezonului rece. De asemenea, protejează în mod eficient și împotriva grindinei, care poate compromite total orice cultură de plante. La nivelul solului, este folosită pentru culturile de căpșuni, salată sau oricare alta specie de talie mică, pentru a feri plantele de noroi și de dăunători precum melci sau limacși.

Există mai multe tipuri de folie pentru solarii, iar prețul ei diferă în funcție de această caracteristică. Dacă nu știi ce tip de folie să alegi, poți oricând să ceri sfatul producătorului, care te va îndruma către un produs care să fie tot ce ai nevoie.

În funcție de proprietățile sale, folia se împarte în următoarele categorii:

  1. Folie profesională de acoperire (solarii și sere);
  2. Folie profesională de mulcire;
  3. Folie profesională de pereți (sere și solarii);
  4. Folie profesională termică;
  5. Folie profesională tip agril.

Contrar aparențelor, folia nu se folosește doar la scară largă, adică pentru solarii care se întind pe zeci de metri sau sute de metri de teren. Aceasta poate fi folosită și pentru alte scopuri, precum: acoperiș temporar pentru terase sau alte clădiri în construcție, pentru acoperirea sau umbrirea cotețelor de păsări sau animale (oferindu-le protecție față de vânt și ploi) și așa mai departe.

Dacă ești legumicultor la început de drum, folia profesională pentru solarii este oricum o investiție indispensabilă, pe care merită să o faci, deoarece îți vei scoate investiția în scurt timp, dacă producția de legume va fi una consistentă. Solariile care sunt acoperite pot produce legume inclusiv iarna, când majoritatea culturilor din câmp deschis nu vegetează deloc. Este o metodă profitabilă de a crește în afaceri. Recoltele extrasezon sunt mult mai profitabile, deoarece prețul pentru legume crește (pentru ca înclude costuri în plus pentru a oferi plantelor condiții optime de creștere și vegetație, într-un sezon în care ele, de regulă, nu sunt prezente).

Este profitabilă o afacere în domeniul legumiculturii?

În timpul prezent, legumicultorii au cunoscut un adevărat boom al industriei – în contextul pandemiei care a închis multe magazine pentru o perioadă lungă de timp, livrările de legume proaspete la domiciliu au devenit o practică destul de populară și de apreciată, mai ales că oamenii au început să fie din ce în ce mai atenți la legumele pe care le consumă și preferă oricând produse autohtone, în detrimentul celor din import, despre care se știe că sunt extrem de stimulate cu elemenți chimici de creștere sau de colorare (pentru a părea coapte). Deci, pe scurt, răspunsul este da, afacerea este foarte profitabilă și merită exploatată această nișă, mai ales dacă dispui de un petic de pământ, pe care să începi să cultivi legume.

Partea bună este că se pot crește tot felul de legume, prin rotație de culturi, astfel încât să le oferi clienților tăi diversitate.

Pentru solarii care să dea randament maxim, asigură-te că investești în următoarele produse de calitate: folie solarii, materiale de construcții rezistente, sistem de irigații profesional și eventual și un sistem de încalzire al solariilor / serelor, dacă dorești. Dacă aceste elemente sunt bine puse la punct, vei avea nu doar un început promițător în domeniu, ci și o afacere prosperă pe termen lung, care va avea rezultate vizibile și consistente încă de la prima recoltă. Nici un început nu este ușor, însă experiența se capătă pe parcurs și doar punând în practică ce dorești să faci. Ca să poți realiza mereu ce ți-ai propus și să îți atingi scopurile, trebuie să existe perseveranță și determinare, deoarece acestea pun în mișcare rotițele oricărei afaceri de succes. În fond, merită să fii propriul tău șef și să investești timp și energie într-o afacere care să îți producă venituri substanțiale, care să îți asigure confortul și lipsa grijii zilei de mâine.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton