După două sezoane în care a reuşit să schimbe vieţile celor care au ajuns în bucătăria “MasterChef” şi după un sezon în care vedetele au trecut de pe covorul roşu direct la cratiţă, emisiunea de la Pro TV este din nou în căutarea unui talent culinar de excepţie.
Foştii concurenţi “MasterChef” dezvăluie o parte din secretele pe care le aplică în bucătărie.
Elena Lasconi
-
– Înainte de a găti absolut orice preparat, aveţi grijă ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei. Excepţie face smântâna pentru frişcă, care se bate doar dacă este foarte rece sau dacă este pusă într-un castron ţinut în prealabil la congelator.
-
– Dacă vă propuneţi să prăjiţi ceva în unt, adăugaţi şi puţin ulei ca să nu se ardă untul foarte tare.
-
– Pentru a păstra culoarea albă a ciupercilor, imediat ce le tăiaţi puneţi-le într-un castron cu apă şi lămâie.
Aida Parascan
-
– Întotdeauna urmează-ţi intuitia, nu copia!
-
– Învaţă regulile de bază şi tehnica, apoi experimentează.
-
– Găteşte pe gustul tuturor. Un bucătar bun e cel care ştie să satisfacă toate gusturile.
Petru Buiuca
-
– Pregăteşte toate ingredientele dinainte în boluri şi farfurii. Găteşti mai repede ştiind că ai totul la îndemână.
-
– În timp ce gătesc, eu încep deja să spăl ce am folosit. Aşa ajung ca la finalul mesei să am de spălat doar tigaia sau tava în care am gătit şi farfuria din care am mâncat.
-
– Dacă nu am cântar, îmi măsor din ochi exact cât vreau să mănânc. Aşa evit să gătesc mai mult decât am nevoie şi să mă trezesc că arunc mâncarea.
Mimi Nicolae
-
– Pentru o ciorbiţă gustoasă, căliţi separat legumele. De asemenea, totul trebuie fiert la foc mic.
-
– Tot pentru o ciorbiţă gustoasă, spre sfârşit puteţi adăuga două linguri de ceapă deshidratată.
-
– Pentru un sos de maioneză gustos şi cremos, adăugaţi în maioneză jumătate de linguriţă de făină şi subţiaţi cu apă fiartă.
Mihai Toader
-
– Nu spăl pastele niciodată.
-
– Verific carnea prin atingere.
-
– Ţin roşia 8 secunde în apă fiartă pentru a-i îndepărta coaja frumos.
-
– Nu fierb legumele prea mult.
-
– Mă folosesc de apa în care au fiert pastele pentru a găti sosuri.
-
– Întotdeauna tai carnea pe fibră.
-
– Nu pun niciodată ulei în apa în care fierb pastele, nu are niciun rol.
-
– Nu bat niciodată carnea pentru că i-aş distruge textura şi frăgezimea.
-
– Tot timpul adaug mirodeniile, sarea şi piperul la sfârşitul preparării pentru a nu condimenta prea tare mâncarea.