Homepage  / Știri

Discovery anunţă seria “Fotbal – 360 de grade”

Discovery anunţă seria “Fotbal – 360 de grade”

de Redactia Tvmania

Bruno Marioni, Juan Pablo Rodriguez, Pablo De Blasis și Christian Gimenez sunt doar o parte din jucătorii celebri ai fotbalului latino-american pe care îi puteţi urmări în cele opt episoade din sezonul 2 al emisiunii “Fotbal – 360 de grade”.

Fotbal - 360 de grade (2)

Împreună cu o echipă de experți în biomecanică, ei iau parte la un studiu interactiv, conceput special pentru Discovery en Espanol, care își propune să reconstituie câteva dintre cele mai spectaculoase și mai surprinzătoare faze ale jocului.

Voleul, manevrele defensive, loviturile în adâncime, golurile apărate de portari, dirijarea mingii din viteză, lovitura din forfecare, tunelul și pasele de susținere sunt cele opt manevre analizate în acest al doilea sezon al seriei. Premiera va fi difuzată duminică, 12 iunie, de la ora 18.00, pe Discovery Channel.

Fiecare episod al seriei prezintă mai multe probe prin care trec profesioniști din fotbal și din alte sporturi, dar și jucători amatori, testându-și forța și priceperea pentru a stabili ce diferențe și ce asemănări există între ei. Testele sunt filmate cu camere de mare viteză și fiecare probă se derulează într-o zonă cu mai multe obstacole, unde sunt amplasate strategic echipamente de colectare și măsurare a datelor.

Mijlocașul mexican Allam Bello Huerta își folosește forța și măiestria pentru a analiza tehnicile legate de controlarea mingii din viteză. Fotbalistul, care are 65 kg și 1,65 metri înălțime, este cunoscut pentru agilitatea lui și se întrece cu un sprinter ca să afle care dintre ei e mai rapid.

Fotbal - 360 de grade (3)

La rândul lui, mijlocașul argentinian Rodrigo “Droopy” Gómez se ocupă de voleu – mișcarea care trebuie să combine o excelentă evaluare a traiectoriei mingii în aer cu o lovitură de maximă acuratețe. În acest scop, el se măsoară cu un mare jucător de baseball, ca să demonstreze că o lovitură reușită din voleu reprezintă doar apanajul câtorva jucători privilegiați.

Yasser Corona, vedeta fotbalului mexican, face o veritabilă radiografie a paselor în adâncime, provocându-l la întrecere pe Walter Pérez, ciclistul argentinian care a câștigat medalia de aur la Olimpiada de la Beijing, din 2008.

Claudio Maldonado, mijlocașul chilian, va demonstra cele mai bune tactici defensive dure. Împreună cu un fundaș de fotbal american, el va face mai multe teste cu echipamente de înaltă tehnologie, pentru a identifica zonele asupra cărora își fixează fiecare dintre ei privirea.

Fotbal - 360 de grade (4)

În fotbal, există situații în care apărarea e copleșită de echipa adversă, iar portarul rămâne ultima speranță de a mai bloca un gol când linia atacanților înaintează ca o armată furioasă, în căutarea inamicului. Portarul mexican Armando Navarrete își măsoară forțele cu un jucător de squash, pentru a stabili care dintre ei are cel mai bun timp de reacție.

Lovitura din forfecare, care de obicei îi lasă cu gura căscată pe adversari, e analizată de atacantul mexican Javier Orozco. Ca să descopere tehnica perfectă din spatele acestei lovituri, Orozco se măsoară cu un artist stradal de breakdance, care e obișnuit să-și miște picioarele extrem de rapid.

Fotbal - 360 de grade

În plus, “Fotbal – 360 de grade” îl învită pe jucătorul mexican Ever Guzmán să dezvăluie cum se realizează un “tunel”, acea manevră imprevizibilă, rezervată doar celor mai rafinați și mai stilați jucători de fotbal. Guzmán se întrece cu un jucător de golf ca să demonstreze cine lovește cu mai mare acuratețe când mingea e plasată într-o țintă imobilă, dar și ce se întâmplă dacă ținta începe să se miște.

Walter Montillo, fost mijlocaș al echipei braziliene Santos și membru al clubului de fotbal Shandong Luneng din SuperLiga Chineză, analizează pasele de asistență. Montillo intră în competiție cu un jucător de baschet, un alt sport în care pasele de susținere joacă un rol decisiv, iar experții încearcă să afle care dintre cei doi își folosește mai bine inteligența când coechipierii săi se pun în mișcare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton