Homepage  / Articole

FOTO: Ce efecte speciale ascunde „Răzbunătorii”

FOTO: Ce efecte speciale ascunde „Răzbunătorii”

de Redactia Tvmania

Filmul cu supereroii Marvel nu putea fi realizat fără apelul la efectele speciale. Pe platouri, s-au folosit atleţi pentru a-l dubla pe actorul Mark Ruffalo, iar Tom Hiddleston a tras multe duble în care părea terifiat.

Fanii supereroilor Omul de oţel (Robert Downey Jr.), Căpitanul America (Chris Evans), Thor (Chris Hemsworth), Hulk (Mark Ruffalo), Văduva Neagră (Scarlett Johansson) şi Hawkeye (Jeremy Renner) s-au distrat la pelicula în care grupul luptă împreună împotriva ameninţării globale puse în mişcare de Loki (Tom Hiddleston). În „Răzbunătorii”, echipa a folosit câteva trucuri şi efecte speciale interesante, despre care a scris site-ul io9.com.

HULK. Până să ajungă la personajul jucat de Mark Ruffalo pe ecran, monstrul verde (care nu are penis în film) a pornit de la un bodybuilder vopsit, adus la faţa locului pentru a determina cum va arăta monstrul verde în contextul realist al filmului. „Am avut un tip musculos pe platouri, fără cămaşă şi vopsit în verde. Îşi încorda mereu muşchii când se plimba pe acolo”, a explicat Jeff White pentru io9.com. Şi nu doar Ruffalo a purtat senzorii care captează mişcările folosite ulterior la crearea pe calculator a lui Hulk: un atlet profesionist a purtat costumul mo-cap (de la „motion capture”), dar şi Marc Chu (responsabilul cu efectele speciale de la filmări), iar în unele scene Hulk e creat în întregime pe calculator, animat, fără a se apela la senzori. Pentru a semăna cât mai mult cu Mark Ruffalo, Hulk a fost creat folosindu-se mulaje după dinţii actorului, fotografii detaliate cu gingiile, amprentele, colţurile ochilor, subsuorile, aluniţele şi spaţiile dintre degetele acestuia. Iar mişcările monstrului verde au avut la bază mişcările maimuţelor.


LOKI. Zeul nordic aduce cu el extratereştrii Chitauri, care sunt pregătiţi de distrus Terra. Aceştia erau iniţial aurii, dar păreau prea decorativi pe film, aşa că armurile le-au fost transformate. Pentru scena în care Loki (Tom Hiddleston) ia bătaie de la Hulk, faţa actorului britanic a fost filmată separat de zeci de ori . „Nu am inventat cum arată când simte durere. A trebuit să mă duc în spatele lui şi să-l scutur violent. Am făcut-o de atâtea ori, încât a început să râdă”, a explicat Marc Chu.

OMUL DE OŢEL. Costumul lui Iron Man l-a incomodat pe Robert Downey Jr., care se simţea înţepat din toate părţile şi simţea mereu nevoia să se scarpine. Aşa că echipa nu l-a mai chinuit şi, în toate scenele în care Tony Stark este Omul de oţel, s-au folosit efectele speciale pentru a-l crea pe calculator ori un cascador pe nume Clay a îmbrăcat întregul costum.


THOR. Zeul nordic al tunetului interpretat de Chris Hemsworth e, la un moment dat, pocnit bine de Thor. Scena a fost obţinută greu, pumnul propriu-zis fiind filmat cu Hemsworth în faţa unui ecran verde, legat de un cablu, care îl trăgea în aşa fel încât să pară lovit. Iar când Thor creează o furtună cu ajutorul ciocanului său magic, Mjölnir, echipa a cumpărat secvenţele cu norii, pentru că era prea scurtă pentru a cheltui bani pe crearea ei.

CĂPITANUL AMERICA. Scena de luptă dintre toţi Răzbunătorii şi Loki a fost modificată, după filmare, regizorul dorindu-şi ca Omul de oţel să fie ajutat de Căpitanul America (Chris Evans). Aşa că acesta din urmă a fost tăiat din scena pe care o filmase deja şi adăugat digital lângă amicul supererou.

ORAŞUL NEW YORK. Echipa a putut filma în adevăratul Manhattan doar trei zile, aşa că scenele care se desfăşoară acolo au fost recreate în New Mexico, unde a fost recreat podul Park Avenue Viaduct. O mulţime de fotografi au fost angajaţi de echipă pentru a fotografia străzile din Manhattan, ulterior acestea fiind recreate pe calculator, respectând realitatea. Permisiunea de a filma în New York se obţine greu: nu poţi aduce un elicopter în oraş şi zbura cu el sub 150 de metri şi nu poţi închide podul cu pricina câte zile vrei tu.

Text: Monica Popescu

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton