Homepage  / Știri

FOTO. Cum arată casa bucovineană transformată de echipa „Visuri la cheie”

FOTO. Cum arată casa bucovineană transformată de echipa „Visuri la cheie”

de Redactia Tvmania

„Visuri la cheie” -- emisiune nominalizată la Premiile TVMania 2016 -- a transformat, în ediția cu numărul opt, difuzată de Pro TV miercuri seară, o superbă casă bucovineană.

Echipa emisiunii a ajuns la o familie care a trecut peste greutățile vieții cu mult optimism, pe care a ajutat-o să își îndeplinească cea mai mare dorință, aceea de a avea o casă tradițională.

familia-udrea

Tradiție și cultură într-o casă spectaculoasă

 

Familia Udrea este formată din Alexandru, Ana și cei cinci copii ai lor, Gheorghiță, Iosif, Hristofor, Cristian și Maria. Acum patru ani au fost foarte aproape de moarte și au pierdut într-o noapte tot ce agonisiseră într-o viață.

Cu eforturi mari, reușiseră să-și construiască  locuința la care visau, însă, din cauza unui scurtcircuit, casa a ars ca o torță. După acel eveniment nefericit au luat-o de la zero și, în momentul în care echipa „Visuri la cheie” a ajuns la Fieni, ei locuiau într-o cameră construită din placaj.

Având în vedere specificul tradițional al casei, echipa și-a propus să abordeze un stil rustic reinterpretat în fiecare dintre camere. La interior, casa era aproape distrusă de foc, iar modul în care era împărțită nu a putut fi modificat. Casa tradițională bucovineană funcționează ca un tot, în care fiecare element ce o compune are rol structural.

Alina Vîlcu s-a ocupat de camera băieților, de holurile de la mansardă, de la parter și baia comună. Arhitecta a gândit pentru toate spațiile un stil rustic.

Adela Pârvu s-a ocupat de bucătărie și de camera micuței Maria. Adela a conceput o bucătărie funcțională, dar și aspectuoasă, care să poată fi ușor întreținută și care să arate bine, mai ales că între living și bucătărie nu există ușă, ci spațiile comunică deschis printr-un gol generos.

Camera Mariei este dispusă față-n față cu cea a fraților ei. Ana și Alexandru și-ar dori ca pe viitor să înfieze o fetiță, așa că Adela Pârvu a gândit întregul spațiu pentru doi copii și a sugerat acest lucru prin dispoziția simetrică din zona de dormit.

Omid Ghannadi s-a ocupat de zona de zi și de dormitorul matrimonial. Știind că membrilor familiei Udrea le place să citească, a ales să le proiecteze o serie de biblioteci atât în zona de zi, cât și în cameră.

Dragoș Isăcescu a avut grijă de curte și a acordat o atenție sporită intrării în locuință. Și el a folosit lemne pentru a face treptele și podestul intrării și a organizat totul astfel încât familia Udrea să se poată bucura de timp petrecut împreună în aer liber.

 

Votează şi TVmania te premiază!

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Te-ar putea interesa și:

1. Echipa „Visuri la cheie” (Pro TV) construiește o casă tradițională

2. Echipa „Visuri la cheie” va construi o locuință de la zero

3. Echipa „Visuri la cheie” schimbă destinul unei mame și al celor doi copii ai săi

4. „Visuri la cheie” prezintă povestea unui tată care își crește singur cei doi copii

5. „Visuri la cheie” oferă o locuință unei mame ce își crește singură cei doi copii

6. Dragoș Bucur și echipa „Visuri la cheie” au construit o casă de vis pentru familia Stanciu

7. Al treilea sezon „Visuri la cheie” aduce noi povești impresionante la tv

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton