Homepage  / Vedete / Vedete străine

FOTO. Halit Ergenç îi va da viaţă lui Mustafa Kemal Atatürk pe marile ecrane

FOTO. Halit Ergenç îi va da viaţă lui Mustafa Kemal Atatürk pe marile ecrane

de Redactia Tvmania

Actorul Halit Ergenç (care l-a intepretat magistral pe sultanul Suleyman Magnificul în serialul cu acelaşi nume) a bătut palma cu TAFF Pictures pentru a-l juca pe Mustafa Kemal Atatürk, întemeietorul Turciei moderne, într-un film la cinema. Conform ntv.com.tr., pelicula va fi regizată de Abdullah Oğuz şi se va numi „Ilk Adım: 1919” („Primul Pas: 1919”).

Tot ntv.com.tr. relatează că pregătirile pentru acest film sunt în toi, iar bugetul pe măsură. Producătorii îşi doresc astfel să realizeze cel mai bun lungmetraj despre Atatürk din istoria cinematografiei, mai ales că anul acesta se împlinesc 100 de ani de când Kemal a fondat o mișcare naționalistă care a pus bazele Republicii Turcia, fondată pe 29 octombrie 1923. Nu este prima oară când Halit intră în pielea lui Atatürk, primul preşedinte al Turciei moderne. El a mai făcut acest lucru în 2010 în pelicula „Dersimiz: Atatürk”.

Ultimul serial în care a jucat Halit Ergenç (48 de ani) a fost „Patria mea eşti tu!” („Vatanim sensin”, 2016-2018). În prezent, el poate fi văzut pe micile ecrane în „1001 de nopţi”, serial redifuzat de Kanal D de luni până vineri, de la 9.15.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton