Homepage  / Știri

FOTO: Ligia Munteanu a stat două săptămâni în Vietnam

FOTO: Ligia Munteanu a stat două săptămâni în Vietnam

de Redactia Tvmania

Co-prezentatoarea „Telejurnalului” de la TVR 1, Ligia Munteanu (28 de ani), a avut vara asta parte de o vacanţă de două săptămâni pe tărâmuri străine.

„Am planificat cu mult timp înainte această vacanţă. Poate de aceea am şi trăit Vietnamul ca pe o poveste. Când am ales această destinaţie, ne-am dorit să avem ocazia să îmbinăm tradiţionalul cu lumea modernă”, ne-a povestit ea.

Colega lui Mihai Constantin a vizitat capitala Hanoi, golful Ha Long Bay (aflat în patrimoniul Unesco) şi Hong Kong-ul.

„Capitala este un furnicar, unde mii de motociclete circulă după reguli numai de localnici ştiute – o combinaţie între intuiţie şi hazard – printre magazine şi tarabe, unde poţi găsi absolut orice! Mâncarea…. Mmm, ceva incredibil! Aromele şi condimentele bucătăriei vietnameze sunt inegalabile! Golful Ha Long Bay este unic în lume, pentru sutele de creste muntoase care se ridică direct din apă, formând o lagună fascinantă. Se spune că aceşti munţi sunt dinţii unui dragon, care i-a ajutat pe vietnamezi în luptă. Laguna, de o sălbatică frumuseţe, îţi dă liniştea şi calmul unei lumi în care omul încă nu a adus nici o modificare”, spune Lidia.

Ştirista spune că Hong Kong-ul este „ameţitor! Se aduce aici tot ce este mai bun din China continentală şi se prezintă într-un un stil clasic englezesc. Poţi să mergi prin Victoria Harbour sau prin celebrul cartier Soho, dar străzile sunt condimentate cu mărci chinezeşti şi restaurante asiatice! Un oraş de care m-am îndrăgostit şi unde, clar, aş reveni! Este o lume cu totul aparte! Metroul vine la fiecare minut, are ieşiri accesibile din toate străzile, totul funcţionează la secundă, iar oamenii au un simţ al valorii şi o simplitate care te lasă fără cuvinte. Mi-aş dori să cred că vom ajunge, cândva, şi noi la acel grad de civilizaţie şi respect pentru noi înşine!”.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton