Homepage  / Seriale / Seriale americane

FOTO: Netflix pariază pe femei. Nu numai în luna martie

FOTO: Netflix pariază pe femei. Nu numai în luna martie
39

de Redactia Tvmania

Claire Underwood („House of Cards”), „Fetele Gilmore” sau Eleven („Stranger Things”) sunt printre cele mai apreciate personaje feminine de către români. Dar Netflix mizează pe femei și în spatele camerei.

Românii sunt fani ai serialelor despre femei puternice, iar printre cele mai populare se numără, fără a fi într-o ordine anume: „House of Cards”, „Fetele Gilmore”, „Orange is the New Black”, „Stranger Things”, „Jessica Jones”. În spatele acestor femei puternice (care atrag fanii și fanele pe platformă) stau… tot niște femei puternice, cele din spatele camerelor.

 

Iată-le pe câteva dintre femeile care realizează serialele și filmele Netflix:

 

Tina Fey

Creatoare serialului „Unbreakable Kimmy Schmidt” a fost nominalizată de 15 ori pentru munca ei la acest serial, incluzând premiul pentru Outstanding Comedy Series și Comedy Episode of the Year.

Shonda Rhimes

Un nume nou în lista de superstaruri Netflix, Shonda a adus multe femei puternice pe ecran. Serialele ei sunt cunoscute pentru eroine sale, de la doctori la lideri politici.

Jenji Kohan

Jenji este femeia din spatele serialelor „Orange is the New Black” și „GLOW”. În 2014, a fost numită drept una dintre cele mai influente persoane din lume în top 100 Most Influential People in the World de la „Time Magazine”.

Lena Waithe

Lena a intrat în istorie ca prima femeie de culoare care a câștigat un Emmy ca scenarist al unui serial de comedie, pentru episodul „Thanksgiving” al serialului „Master of None”.

Rachel Morrison

Rachel Morrison a adus sentimentul acela magic de soare arzător în „Mudbound” și este prima femeie regizor de imagine care a fost nominalizată la Oscar.

Mary Harron

Mary Harron a regizat fiecare episod din „Alias Grace” – prima oară când a regizat un serial de la început până la sfârșit.

Olivia Newman

„First Match” este debutul în lungmetraj a Oliviei Newman, care va avea premiera pe Netflix pe 30 martie.

Dee Rees

Este regizorul din spatele filmului american de epocă „Mudbound” și a intrat în istorie la premiile Oscar, în calitate de prima femeie de culoare nominalizată pentru cel mai bun scenariu adaptat.

 

Imagini din producțiile acestor femei puteți vedea aici:

 

CableGirls_01Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 39

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton