Modifica setarile cookie
Homepage  / Vedete / Vedete străine

FOTO. Regina Elisabeta a II-a și-a sărbătorit oficial ziua de naștere

de Redactia Tvmania

Deși Regina Elisabeta a împlinit 94 de ani pe 21 aprilie, conform tradiției această era aniversată oficial în luna iunie, a doua sâmbătă din prima lună a verii.

Deși s-a născut pe 21 aprilie 1926, regina este sărbătorită și în iunie, ceremonia fiind una oficială, care are legătură cu Trooping the Colour, o tradiție a regimentelor britanice, cu rădăcini înainte nașterii reginei, respectiv în secolul al XVII-lea. Din 1748, Trooping the Colour marchează și ziua oficială de naștere a suveranei, indiferent cine este aceasta.

Chiar dacă evenimentul nu a a mai avut loc la acest nivel, ziua nu a trecut fără a avea loc nicio festivitate. Astfel, sâmbăta trecută, a avut loc ceremonialul militar tradiţional „Trooping the Colour” (defilarea drapelului) în variantă restrânsă, la castelul regal Windsor, acolo unde Regina se află în izolare alături de de soţul ei, prinţul Philip.

Gărzile Galeze, în ţinuta de paradă cu tunici roşii şi căciuli din blană neagră, au defilat şi au prezentat onorul păstrând tot timpul o distanţă de doi metri între soldaţi, conform normelor de evitare a contaminării cu coronavirus.

În prima sa apariție oficială de la intrarea în carantină, Regina Elizabeta a fost toată numai un zâmbet și a purtat o ținută turcoaz.

Regina Angliei a considerat că în această perioadă, când lumea întreagă este afectată de coronavirus, tradiționalele salve de tun sunt nepotrivite.

Din cauza pandemiei de coronavirus, regina Elisabeta a II-a s-a retras alături de soţul ei, prinţul Philip, la Castelul Windsor. În vârstă de 94, respectiv 99 de ani, ei fac parte din categoria de populaţie ce prezintă un risc sporit în faţa noului coronavirus.

În fiecare vară, regina Elisabeta a II-a sărbătorește ziua de naştere în mod tradițional, cu salve de tun trase în onoarea sa, cu multe steaguri și toată familia regală alături.  Este o ceremonie efectuată de regimente ale armatelor britanice și Commonwealth, fiind o tradiție a regimentelor britanice de infanterie încă din secolul al XVII-lea, deși rădăcinile sunt mult mai vechi. Pe câmpul de luptă, culorile unui regiment sau steagurile erau folosite ca puncte de reper, iar regimentele ar fi trebuit să mărșăluiască lent în rândurile soldaților, pentru a le permite să recunoască culorile regimentelor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News
 
 

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te