Homepage  / Vedete / Vedete străine

Fotomodelul ucrainean Veronika Didusenko a fugit din țară cu fiul ei. Prin ce a trecut fosta Miss Ucraina

Fotomodelul ucrainean Veronika Didusenko a fugit din țară cu fiul ei. Prin ce a trecut fosta Miss Ucraina
7

de Andra Stana,

Veronika Didusenko, fosta câștigătoare a concursului Miss Ucraina 2018, se numără printre ucrainenii care au reușit să fugă din țară în momentul în care Rusia a început bombardamentele. Fotomodelul, care a plecat din Kiev alături de fiul ei, a povestit apoi prin ce a trecut pe drum.

Fostul model ucrainean Veronika Didusenko, mărturisiri despre fuga ei de bombele rusești

Fosta Miss Ucraina și băiatul ei de doar 7 ani au plecat din Kiev chiar în dimineața în care care Rusia lansa primul atac, a povestit ea într-un interviu recent cu Extra. Fosta Miss Ucraina și-a deschis sufletul și a spus lumii întregi cum a arătat pentru ea dimineața în care și-a luat fiul de mână și au părăsit Ucraina, scrie viva.ro.

În prezent, Veronika Didusenko și fiul ei se află în Los Angeles, în SUA. Fosta Miss Ucraina face acum apel către lume să sară în ajutorul țării sale natale în plin război cu Rusia.

Fotomodelul ucrainean Veronika Didusenko a fugit din țară cu fiul ei. Prin ce a trecut fosta Miss Ucraina (1)Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Emoționată, tânăra a recunoscut că și-a pierdut unul dintre cei mai apropiați prieteni în bombardamentele pornite de soldații ruși.

„Forțele militare ruse au început să bombardeze la ora 5 dimineața. Am condus cam 18 ore; mașinile militare pe de o parte și pasagerii pe cealaltă parte și totul se încheie cu elicoptere rusești zburând deasupra capului nostru. A fost cu adevărat înfricoșător’, a spus Veronika.

Veronika Didusenko, fosta Miss Ucraina, a fugit din țară alături de băiatul ei

Veronika Didusenko a mai povestit că ea și fiul ei au fost treziți în prima zi a invaziei de sunetele sirenelor, dar și de bombardamentele rușilor. În scurt timp, Veronika și băiețelul ei s-au alăturat unui convoi de mii de oameni care au fugit de război.

„În călătoria mea, până la granița cu Ucraina, nu a existat niciun loc unde sirenele să nu sune, unde rachetele și bombele să nu explodeze deasupra noastră’, a declarat Veronika, potrivit huffpost.com.

Fosta Miss Ucraina cere arme și provizii pentru țara ei

Ajunsă în siguranță, în Statele Unite, fosta Miss Ucraina cere acum ajutor pentru țara ei. Didusenko spune că armata ucraineană are nevoie de arme. Veronika cere, totodată, mai multe sancțiuni internaționale pentru Rusia.

„Ucraina are nevoie de ajutor. Avem nevoie de arme, provizii. Avem nevoie de mai multe sancțiuni împotriva Rusiei. O prietenă a murit în urma exploziei din Harkiv. Era o fată în vârstă de 21 de ani”, a mai spus Didusenko.

Veronika Didusenko face apel către întreaga lume

Veronika Didusenko a mai insistat că își dorește ca civilii să poată părăsi în siguranță Ucraina, fără a fi prinși în mijlocul exploziilor. Femeile și copiii sunt blocați se tem pentru viețile lor.

„Avem nevoie urgentă de oamenii care sunt în orașele ocupate, avem nevoie de ei să evadeze, avem nevoie să meargă liberi și în siguranță. Ne dorim ca cetățenii pașnici să poată părăsi zona de război. Deci, prioritatea în acest moment este să salvăm viețile oamenilor din Ucraina’, a mai spus Veronika Didusenko, citată de elle.ro.

Sursa foto: Instagram

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton