Homepage  / Articole

Frankenstein cucereşte Hollywood-ul

Frankenstein cucereşte Hollywood-ul

de Redactia Tvmania

Hollywood-ul tot demonstrează că are idei puţine şi fixe, în ultima vreme programând o mulţime de filme cu aceeaşi temă (despre Albă-ca-Zăpada, Abraham Lincoln şi vrăjitorul din Oz). Mai nou, Frankenstein e un personaj interesant pentru producătorii de peste Ocean.

Noul personaj literar a cărui poveste va fi adaptată pe marele ecran nu o dată, ci de şapte ori (!) în următorii ani este monstrul creat de Victor Frankenstein în romanul lui Mary Shelley din 1818.

Fie că vorbim despre transpuneri fidele ale cărţii pe ecran, ori despre scenarii inspirate de alte scrieri cu aceeaşi temă, monstrul adus la viaţă de un om de ştiinţă va cuceri Hollywood-ul în următorii ani.

Astfel, Haley Joel Osment va juca rolul unui student pe nume Victor Franklin, care experimentează diferite proceduri menite să învie morţii, în „Wake the Dead” (2012). Filmul va fi produs de chitaristul Guns ’n’ Roses, Slash, va fi regizat de Jay Russell şi este inspirat de o serie de romane grafice scrise de Steve Niles.

Adaptări clasice sau trăsnite

„I, Frankenstein” (2012) va fi inspirat de benzile desenate cu acelaşi nume din 2009, în care monstrul cu nume sonor este un detectiv particular.

Tot anul viitor, Tim Burton va regiza un film inspirat de scurtmetrajul său „Frankenweenie”, din 1984.

Romanul lui Mary Shelley va fi adaptat în manieră clasică în „Frankenstein” (la Universal; regizor ar putea fi Paul Greengrass, David Yates sau Ron Howard), iar o poveste modernă inspirată de cartea din 1818 e pregătită de Columbia Pictures.

În paralel, se face „This Dark Endeavor” (2013), o adaptare a romanului cu acelaşi titlu de Kenneth Oppel, în care Victor Frankenstein încearcă să salveze viaţa fratelui său geamăn şi porneşte în căutarea elixirului vieţii.

Iar romanul „The Casebook of Victor Frankenstein” de Peter Ackroyd va deveni o peliculă, sub bagheta regizorului Timur Bekmambetov, în 2014. Cartea e o reimaginare a poveştii din 1818, în care studenţii Victor Frankenstein şi Percy Bysshe Shelley (cunoscutul poet britanic căsătorit cu Mary Shelley) devin prieteni.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton