Homepage  / Articole

Fulger McQueen şi Mater cuceresc lumea

Fulger McQueen şi Mater cuceresc lumea

de Redactia Tvmania

Deşi demolată de cronici negative, „Maşini 2”, care intră astăzi în cinematografele noastre, va fi cu siguranţă pe placul celor mici.

La cinci ani după succesul care a fost „Maşini”, animatorii de la Pixar încearcă să repete succesul înregistrat cu „Povestea jucăriilor” 2 şi 3.

Compania de animaţie nu a făcut nici un film prost. Până acum, spun criticii de specialitate, care au declarat categoric că la „Maşini 2” adulţii vor veni doar însoţiţi de picii lor şi că povestea plictisitoare se chinuie să ne ia ochii cu urmăriri şi imagini 3D.

Povestea începe ca un film cu James Bond: agenţii secreţi Finn McMissile (voce: Michael Caine) şi Holley Shiftwell (voce: Emily Mortimer) încearcă să obţină informaţii despre un periculos om de ştiinţă german, Profesorul Z (voce: Thomas Kretschmann). Acesta vrea să arunce în aer maşinile de la World Grand Prix, la care se trezeşte înscris şi Fulger McQueen (voce: Owen Wilson), al cărui mare rival – Francesco Bernoulli (voce: John Turturro) va fi şi el acolo.

Rugat de iubita lui, Sally (voce: Bonnie Hunt), Fulger îl ia cu el şi pe stângaciul camion ruginit Mater (voce: Larry the Cable Guy) şi cei doi pornesc într-o aventură prin Japonia, Italia şi Marea Britanie. Mater devine eroul acestei a doua părţi: este luat drept spion american de Holley Shiftwell, calcă des în străchini şi îl face de ruşine pe prietenul Fulger McQueen.

Planuri de viitor

Pe lângă „Maşini 2”, Pixar (în colaborare cu Disney) mai lucrează de ceva timp şi la „Planes”/„Avioane”, un spin-off care va fi lansat direct pe DVD, în primăvara lui 2013. În noua animaţie, care va fi populată exclusiv cu avioane, eroul va fi Dusty, un aparat de zbor care se teme de înălţime, dar visează să zboare într-o cursă în jurul lumii. Proiectul (care va fi lansat doar sub umbrela Disney, compania-gigant care a cumpărat Pixar-ul în 2006) va fi adresat copiilor mai mici ca vârstă.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton