Homepage  / Trailer

„Furios și iute X” are un trailer nou. Cum va arăta încheierea poveștii și când e premiera

„Furios și iute X” are un trailer nou. Cum va arăta încheierea poveștii și când e premiera

de Andreea Hentea,

Noul trailer al filmului „Furios și iute X” / „Fast X” (2023), lansat cu puțin înainte de premiera sa din mai, ni-l arată pe Dominic Toretto (Vin Diesel) antrenat, cu toată familia lui, într-o ultimă aventură incredibil de palpitantă. „Sfârșitul e aproape pentru Dom și familia lui!”, scrie screenrant.com.

Dominic Toretto și apropiații lui vor avea parte, de această dată, de cea mai periculoasă confruntare imaginabilă. Povestea care încheie franciza „Furios și iute” va fi împărțită în două filme, iar distribuția este cea mai amplă de la înființarea francizei, cu multe chipuri cunoscute care se întorc alături de noii-veniți.

Cu o versiune remixată a piesei „Notorious Thugs”, a lui The Notorious B.I.G, pe fundal, primul trailer oficial al filmului „Furios și iute X” fusese lansat pe 10 februarie în acest an, în deschiderea Super Bowl. Trailerul de aproape 4 minute le prezenta atunci fanilor mai multe personaje noi, printre care Dante (răufăcătorul jucat de Jason Momoa), fiul lui Hernan Reyes (Joaquim de Almeida). Acesta era liderul unui cartel de droguri brazilian cu care Dom și familia să se confruntau în „Furios și iute în viteza a 5-a” (2011) și pe care Hobbs (Dwayne Johnson) îl împușcase mortal.

Ce aflăm din noul trailer

Al doilea trailer al filmului „Furios și iute X”, recent lansat, oferă mai multe detalii despre Dante, personajul malefic care îl atacă pe Dom Toretto, anunță efecte speciale impresionante, dar și surprinzătoare schimbări de poziție din partea unor personaje mai vechi.

Chiar de la început este dezvăluit planul pervers al lui Dante de a arunca în aer Vaticanul cu ajutorul unei bombe în formă de bilă uriașă care se rostogolește cu mare viteză (un omagiu adus filmului „Indiana Jones și căutătorii arcei pierdute”). Aflăm că Dante este hotărât să se răzbune sângeros pe Dom și pe familia sa pentru moartea tatălui său. La un moment dat, Cipher (Charlize Theron) îl avertizează pe Dom că „diavolul se apropie”, ceea ce sugerează că terorista cibernetică ar putea să nu fie chiar aliata lui Dante, așa cum se crezuse la început.

La rândul lui, Dom face slalom printre explozii gonind pe marginea unui baraj în mașina sa Dodge din 1970, iar mașinile-tanc ale fratelui său Jakob (John Cena) trec prin cascadorii spectaculoase. Cel mai nou film al francizei bifează o acțiune nebunească, un răufăcător sadic și un deznodământ teribil pentru Dom și familia lui.

Cum a fost gândit finalul seriei

Fanii s-au întrebat dacă va exista și un „Fast and Furious 11”, dar deocamdată nu se pune problema. Se pare că acest „Furios și iute X” va fi împărțit în două, informează, la rândul său, site-ul collider.com, trecând în revistă noii și vechii eroi, distribuția, data de lansare și puțin din istoria popularei francize.

„Unul dintre motivele pentru care «Furios și iute X» trebuie să fie împărțit în două filme este acela că există atât de mult teren de acoperit. Sunt enorm de multe destinații de filmare în lume în care trebuie să ajungem”, a explicat Vin Diesel încă din timpul unei conferințe de presă prilejuite de lansarea filmului „Furios și iute 9”, acum doi ani. „Deci numiți-le «Fast X» și«Fast XI» sau «Fast & Furious 10.1» și «10.2», dar, în orice caz, această poveste nu a ajuns încă la sfârșit”, a mai spus el atunci.

Când se va lansa filmul

În acest moment, prima parte a lui „Furios și iute X” este programată pentru lansare pe 19 mai. Filmul anterior, „Furios și iute 9” (2021), a avut una dintre cele mai de succes difuzări în cinematografe din perioada pandemiei. Încă nu s-a specificat când va apărea partea a doua a filmului „Furios și iute X”, dar probabil că vom afla destul de curând.

Ce actori vom vedea sau revedea

În noul film va apărea majoritatea distribuției principale a francizei: Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Charlize Theron, Helen Mirren, Jason Statham, Tyrese Gibson, Ludacris, Nathalie Emmanuel, Lucas Black și John Cena. În film îi vom mai vedea, de asemenea, pe Daniela Melchior, care va juca rolul lui Isabel, un pilot de curse stradale din Brazilia, pe Scott Eastwood și pe Sung Kang, care va relua rolul lui Han. Alan Ritchson (vedeta serialului Amazon „Reacher”) va juca rolul lui Aimes, noul șef al agenției, care este în conflict cu Dom și cu familia lui. Veterana actriță Rita Moreno o juca pe Abuela, bunica lui Dom și a Miei. Micul Leo Abelo Perry (10 ani), care a jucat deja, anul trecut, în „Cheaper by the Dozen” (difuzat de Disney+), va fi Brian Marcos, fiul lui Dom.

Se anunță un film de proporții

Și acest film urma să fie regizat de Justin Lin, care a semnat toate filmele francizei dintre „Furios și iute: Tokyo Drift” (2006) și „Furios și iute 6” (2013), precum și „Furios și iute 9”. Cu toate acestea, regizorul a părăsit proiectul de atunci, din cauza unor dezacorduri între el și Vin Diesel. Regizorul francez Louis Leterrier („The Transporter”, „The Incredible Hulk”, „Now You See Me”) l-a înlocuit pe Lin în scaunul regizoral. Referindu-se la film, Leterrier a spus: „Se pregătește un adevărat război. Cursa se apropie de sfârșit și e tare până la final. Pierderile vor fi uriașe. Nu vreau să exagerez, dar ceea ce plănuim pentru următorul film este gigantic în ceea ce privește acțiunea, amploarea și emoția. Veți încerca toate senzațiile, iar lacrimile vor curge din belșug”.

Filmările pentru „Furios și iute X” au început în aprilie 2022 și, deși se intenționase filmarea în paralel a celor două părți ale poveștii finale, pe parcurs planurile s-au schimbat. Echipa a călătorit prin multe locuri din lume, filmările fiind realizate la Londra, Roma, Torino și în mai multe orașe din Portugalia (Lisabona, Vila Real și Viseu).

Acțiunea propriu-zisă

Iată cum sună sinopsisul oficial: Ne aflăm la capătul drumului uneia dintre cele mai populare francize cinematografice globale, care se află acum în al treilea deceniu de existență (primul film, „Furios și iute” / „The Fast and the Furious”, a fost lansat în 2001 – n.r.) și care continuă să fie puternică, având aceeași distribuție de bază și personaje principale ca atunci când a debutat. Dominic Toretto și familia sa se confruntă acum cu cel mai periculos adversar pe care l-au avut vreodată: o amenințare teribilă ivită din umbra trecutului, alimentată de dorința sângeroasă de distrugere totală a acestei familii și a tot ceea ce iubește Dom.

Ceea ce nu știau Dom și echipa sa când l-au eliminat pe baronul brazilian al drogurilor Hernan Reyes și i-au decapitat imperiul pe un pod din Rio De Janeiro, era că fiul lui Reyes, Dante, a fost martor la toate evenimentele și și-a petrecut ultimii doisprezece ani creând un plan pentru a-l face pe Dom să plătească prețul suprem. Complotul lui Dante va împrăștia familia lui Dom din Los Angeles până în catacombele Romei, din Brazilia până la Londra și din Portugalia până în Antarctica. Vor fi încheiate noi alianțe și vor reapărea vechi inamici. Dar totul capătă noi dimensiuni când Dom descoperă că propriul său fiu de opt ani este ținta finală a răzbunării lui Dante.

O răzbunare specială și o nouă direcție

Întrebată despre noul film, Michelle Rodriguez a precizat: „Răzbunare cu un rânjet. Sună aiurea, dar când veți vedea filmul veți ști exact despre ce vorbesc”. Ea a mai spus că finalul filmului va lăsa publicul mut de uimire, povestind că ea însăși a exclamat după ce l-a văzut: „Doamne, ce am făcut?”.

Având în vedere că aceasta este ultima poveste a seriei, s-a estimat că „Furios și iute X” ar putea privi inclusiv spre următoarea generație a eroilor, în special spre copiii lui Dom și Brian, care ar putea deveni următorii piloți de curse versați, la fel ca părinții lor.

Până la premiera din 19 mai (inclusiv în România), puteți urmări trailerul filmului aici:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton