Homepage  / Seriale

TVR 1 reia serialul coreean „Furtună la palat”. Când e programat primul episod

TVR 1 reia serialul coreean „Furtună la palat”. Când e programat primul episod

de Mioara Tronaru,

Postul național de televiziune transmite din nou apreciatul serial istoric sud-coreean „Furtună la palat”. Titlul îl are în spate pe „regele serialelor istorice” din Coreea de Sud, regizorul Lee Byeong-hoon – care a făcut „Dong Yi, concubina regelui”, „Giuvaerul palatului” şi „Doctorul Hur Jun”. Când începe „Furtună la palat”.

„Furtună la palat” revine în grila TVR 1

Producția coreeană „Furtună la palat”, „Yi San” (2007), dramatizează viața lui Jeong Jo (1752-1800), al 22-lea rege al îndelungatei dinastii Joseon (1392-1910), care a rămas în istoria țării datorită empatiei sale față de condițiile grele de trai ale supușilor, mai ales în comparație cu viața de huzur a curții, și pentru reformele inițiate pentru aceștia.

Serialul are 77 de episoade și va difuzat, din iulie, de TVR 1.

Mai precis, TVR 1 începe difuzarea serialului coreean „Furtună la palat” din 10 iulie, de la ora 16.50 până la 19.00, conform programului tv trimis de post redacției noastre. Producția istorică va putea fi văzută în fiecare zi de luni până vineri, de la aceeași oră.

Care este povestea „Furtună la palat”

Povestea începe în anii copilăriei viitorului rege, pe vremea când se împrietenise cu doi copii care lucrau la palat, pentru a surprinde momentul în care tatăl lui, prințul moștenitor, este executat, fiind suspectat de trădare. Apoi scenariul se mută ani mai târziu, când Jeong Jo (Seo-jin Lee) este deja rege. Un rege extrem de empatic și generos, care face numeroase expediții deghizat pentru a vedea cu ochii lui cum trăiesc supușii săi. În același timp, trebuie să navigheze cu grijă prin labirintul de intrigi care se țese tot timpul la palat.

Actorul Seo-jin Lee a declarat, în m.hani.co, despre personajul pe care l-a interpretat: „Chiar dacă Jeong Jo a fost o persoană incredibilă, care-a lăsat în urmă multe realizări academice și politice, nu e văzut de urmași drept Jeong Jo Cel Mare. De fapt, a fost un rege urmărit și în viață și după, de ghinion: și-a piedut tatăl în copilărie, a urcat pe tron fiind tot timpul în vizorul comploturilor și a murit prea devreme”.

Un rege îndrăgostit

În ciuda faptului, că scenariul deviază în nenumărate feluri de la istoria oficială, serialul a fost foarte iubit și pe plan local și în restul lumii, în primul rând datorită personalității regelui și-apoi datorită neîntreruptei sale afecțiuni pentru o singură femeie, fosta sa prietenă din copilărie transformată la maturitate în concubină, Sung Song-Yeon, interpretată de actrița Han Ji-min.

Totul desfășurat pe fundalul grandios al arhitecturii, costumelor și decorurilor coreene, specifice secolului al XVIII-lea.

În plus, după cum apreciază regizorul Lee Byung-hoon (cel care a făcut și „Giuvaierul palatului”, „Jewel in the Palace”, din 2003), istoria consemnează regii ca fiind niște bătrâni burtoși și cu chelie, pe când dramele de televiziune ni-i prezintă tineri și sexy, eschivându-se în fața tentativelor de crimă și implicându-se în complicate povești de dragoste.

Filmări „în familie”

„Unul dintre cele mai importante lucruri la un serial este atmosfera de pe platouri. Dacă aceasta e vie, și serialul va fi viu. Mulți dintre noi am lucrat împreună la «Giuvaierul palatului», așa că ne-am simțit ca în familie”, a declarat actrița Han Ji-min, în shindonga.donga.com.

Han Ji-min a jucat și în „Giuvaierul palatului”, unde a fost una dintre prietenele lui Jang Geum Yi, interpretată de Lee Young-ae.

Serialul are un premiu pentru cea mai bună regie.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton