Homepage  / Televiziune

Gabriela Dima a câștigat MasterChef 2022. Ce intenționează să facă cu premiul cel mare

Gabriela Dima a câștigat MasterChef 2022. Ce intenționează să facă cu premiul cel mare

de Vasilica Rogozanu,

Cunoscută în mediul online ca  food influencer, Gabriela Dima (33 de ani) este, din 2 iunie, și cea mai proaspătă câștigătoare a show-ului „MasterChef”. Triumfătoare și în lupta cu boala (acum câțiva ani a învins leucemia), Gabriela spune că a descoperit, a doua oară în viața ei, că poate duce mai mult decât crede.

Jurații show-ului culinar care a debutat pe 12 ianuarie la Pro TV  – chef Radu Dumitrescu, chef Foa și chef Joseph Hadad au fost impresionați de talentul Gabrielei în bucătărie.

Masterchef finala 2022

TVmania: Cum ai descoperit pasiunea pentru gătit?

Gabriela Dima: Nu cred că există un moment anume, simt că a făcut parte din mine dintotdeauna. În clasa I am gătit singură pentru prima oară, și de atunci nu m-am mai oprit, am tot evoluat, am cunoscut gusturi noi, am învățat rețete noi, tehnici noi și tot asa. Evident, nu m-am născut învățată, nu asta vreau să exprim, ba din contră, în atâția ani de experiență, nu am învățat nici 10% din cât mi-aș dori să cunosc în domeniul culinar.

Ce te-a îndemnat totuși să te înscrii la concurs?

Deși am fost îndemnată tot timpul de prietenii cărora le gătesc des să mă înscriu la „MasterChef”, a fost cumva o decizie de moment. Nu m-am considerat niciodată, și nici acum nu mă consider, super pregătită în domeniul culinar încât să fac față unui astfel de concurs, dar am zis fie, hai să o fac și pe asta, să ies din zona de confort, să încerc să îmi depășesc limitele. Și am reușit. Eram în ascensiune în online, ca food influencer, și m-am gândit că asta poate fi un fel de acreditare, că sunt bună în ceea ce fac, că sunt pe drumul cel bun și că trebuie să continui. 

Cum a fost pentru tine experiența „Masterchef”?

A fost o experiență extrem de solicitantă, atât fizic, cât și psihic, o experiență căreia nu oricine îi poate face față. Am constatat a doua oară în viață că pot să duc mai mult decât mi-am închipuit eu că aș fi putut.

Ce ți s-a părut cel mai dificil în această emisiune?

Să am sos în fiecare farfurie. ☺ Mie nu îmi lipsește niciodată salata de la masă, sosurile mai lipsesc. Glumesc! ☺ Cea mai dificilă parte a fost timpul acordat probelor de gătit, am făcut tot posibilul să gătesc preparate care necesită mult mai mult de 45 de minute și a trebuit să adaptez elementele farfuriei în așa fel încât să mă încadrez. M-am surprins pe mine însămi cu ce a ieșit din propriile mâini sub presiunea timpului.

Care a fost rivalul cel mai puternic din această competiție?

Nu am considerat pe nimeni ca fiind un rival, eu am fost propriul rival, am luptat eu cu mine să îmi demonstrez faptul că pot mai mult, și mai mult, și mai mult. Am fost pe drumul meu, nu m-am uitat în farfuriile celorlalți.

„Îmi place mâncarea! De la fasole la foie gras, de la lobodă la caviar, de la mămăligă la homar”

Ce vei face cu premiul cel mare?

Îmi doresc foarte tare să îmi fac un studio de cooking, un loc în care să îmi pot perfecționa activitatea din online, să nu mai arate casa mea ca un studio de filmări, un loc în care să pot organiza și mici evenimente, nu restaurant, un loc în care pot fi în continuare „one woman show”, să gătesc pentru oameni dragi, să le ofer o experiență cât mai intimă. Știți vorba aia cu „omul sfințește locul? Fix așa vreau să fie.

Cum crezi că va arăta, de acum încolo, drumul tău profesional?

Apariția la „MasterChef” și nivelul la care am ajuns deja au făcut diferența în activitatea mea, și cu siguranță câștigul mă va ajuta și mai mult. În primul rând, va fi apreciată munca și creația mea în bucătărie altfel de către oameni, nu vor mai mânca sau vor face o rețetă acasă după rețeta Domnișoarei Friptură, vor face o rețetă sau, cei mai privilegiați, vor mânca o mâncare făcută de câștigătoarea „MasterChef”. Parcă sună altfel, nu? 🙂

Care este felul de mâncare preferat?

Este imposibil ca un pasionat de mâncare să aibă un singur fel preferat! Am o lista de 75 de preparate preferate. Nu-mi ajung caracterele din acest articol să enumăr toate felurile preferate. Îmi place mâncarea!!! De la fasole la foie gras, de la lobodă la caviar, de la mămăligă la homar. ToT!

Ce îți place să gătești cel mai mult? Ce le prepari prietenilor, când vin în vizită, ca să îi impresionezi?

Beef Wellington! De la acest preparat a și pornit pagina de Instagram Miss Wellington. Am primit acum câțiva ani o provocare din partea unui prieten pasionat de mâncare să gătesc  Beef Wellington, nici nu știam ce este la momentul respectiv. E un preparat destul de complex pe bază de mușchi de vită învelit în foietaj, și mi-a ieșit, citez: mai bun decât la Paris, unde am mâncat cel mai bun Wellington”, eu gătindu-l pentru prima dată, fără termometru, fără să fi mâncat eu vreodată. A zis că e un real talent, ba chiar la îndemnul lui m-am apucat ulterior de ceea ce fac acum în online.

Care sunt cele mai mari calități ale tale? Ca om și ca bucătar?

Nu cedez în situații de criză și lupt până la capăt orice ar fi. „Fă Rai din ce ai” – și îmi place și expresia „Fă Rai din ce n-ai” – e ceea ce mă definește în bucătărie: știu să dau gust bun mâncării și asta vine din pasiune, bucătăria nu e un job pentru mine.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton