Homepage  / Vedete străine

Gal Gadot, cea mai ocupată actriță de la Hollywood: de la „Albă ca Zăpada” la „Cleopatra” și „Wonder Woman 3”

Gal Gadot, cea mai ocupată actriță de la Hollywood: de la „Albă ca Zăpada” la „Cleopatra” și „Wonder Woman 3”
4

de Andreea Hentea,

Gal Gadot este una dintre cele mai ocupate actrițe de la Hollywood: momentan are în dezvoltare șase proiecte, iar pentru cinci dintre ele este nu doar actriță, ci și producătoare!y

Gal Gadot e de neoprit. Actrița israeliană de 36 de ani, pe care am văzut-o cel mai recent în „Red Notice” la Netflix și în „Moarte pe Nil”, pe marile ecrane, jonglează cu o mulțime de oferte de la Hollywood.

Dar, pe modelul Reese Whiterspoon, care, nemulțumită de ce îi propuneau șefii marilor studiouri, și-a creat propria firmă de producție și a început să-și aleagă rolurile potrivite, cu un succes uriaș, Gadot și-a făcut și ea firmă de producție, alături de soțul său, Yaron Varsano.

În timp ce traversează această prolifică etapă profesională, Gal este și mama cu normă întreagă a trei fetițe, cea mai mică născută în iunie 2021. Ca o adevărată Femeie Fantastică (acesta este rolul care a făcut-o celebră la nivel mondial, în 2017)!

Dar iată care sunt următoarele filme de pe agenda fostei Miss Israel 2004.

1. „Heart of Stone”

Filmările pentru acest thriller de acțiune au început pe 7 martie în Anglia. Detaliile despre poveste sunt ținute sub cheie și nimeni nu știe mare lucru. Personajul principal – interpretat de Gadot – se numește Rachel Stone și pare a fi un agent special, o femeie frumoasă și periculoasă.

Site-urile de specialitate speculează că Netflix – care a câștigat în urma unei licitații aprige drepturile de a difuza „Heart of Stone” – dorește să lanseze cu acest titlu o franciză nouă, în genul „Misiune: Imposibilă”, dar cu o femeie în rol principal.

Distribuția e completată de Jaime Dornan, Matthias Schweighöfer și Sophie Okonedo, iar printre producători se numără Gadot și soțul ei. Cum filmările abia au început, „Heart of Stone” va fi lansat probabil anul viitor. 

2. „Irena Sendler”

Alt film pentru care Gal Gadot va fi protagonistă și producătoare, alături de soțul ei. Proiectul a fost anunțat încă din 2019, dar pandemia l-a întârziat. Irena Sendler a existat în realitate: a fost o asistentă poloneză care, în al Doilea Război Mondial, în ghettoul din Varșovia, a salvat mii de copii evrei de la Holocaust.

În 1943, Sendler a fost capturată de Gestapo și torturată, dar nu a divulgat nimic despre copii (a supraviețuit războiului și a murit în 2008, la 98 de ani). Pelicula e făcută pentru Warner Bros, adică va ajunge probabil la noi pe filiera HBO Max, după lansarea programată momentan pentru 2023. 

3. „Albă ca Zăpada și cei 7 pitici”

Tot în 2023 este programată lansarea noii versiuni de la „Albă ca Zăpada și cei 7 pitici”, de la Disney. Aici, Gal Gadot schimbă registrul și va interpreta rol negativ, va fi Regina cea Rea. Ca și originalul din 1938, filmul va fi un musical, iar rolul principal feminin îi apariține lui Rachel Zegler, adică Maria din recentul film „Poveste din cartierul de vest”. Un singur nume din distribuție mai e cunoscut la momentul actual, e vorba de Andrew Burnap, un tânăr actor american care va avea rolul principal masculin, dar nu va fi nici vânătorul, nici prințul, scrie Hollywood Reporter. 

4. Miniserie despre Hedy Lamarr

Hedy Lamarr a fost o actriță americană născută în Viena, fiica unui bancher evreu, o femeie superbă cu o viață incredibilă: a fost căsătorită de șase ori, iar de primul soț, care o ținea ostatică în propriul castel, a fugit plănuindu-și o evadare uluitoare (când a fugit, a fugit cu tot cu bijuteriile sale, spune legenda). Dar Lamarr (1914 – 2000) a fost și inventatoarea unei tehnologii utilizate pentru sistemele Wi-Fi. 

Miniseria în care Gadot va avea rolul principal va nara în opt episoade viața lui Hedy Lamarr și va fi lansată pe platforma Apple TV+. Proiectul, despre care se vorbește încă din 2017, îi are printre producători pe Gadot și soțul ei, dar încă nu se știe nimic legat de o eventuală dată a premierei. 

5. „Cleopatra”

Gal Gadot a anunțat în octombrie 2020 că face un nou film despre legendara regină a Egiptului (faraon, tehnic), fiind vorba de o perspectivă nouă, cu femei în fața și în spatele camerelor de filmat. „Vom arăta nu doar cât de sexi și atrăgătoare a fost Cleopatra, ci și cât de deșteaptă și bun strateg a fost, cât de mult impact a avut și încă are asupra lumii în care trăim azi”, explica recent Gadot pentru InStyle. Cea mai celebră Cleopatră a fost interpretată de Liz Taylor în filmul din 1963, iar Angelina Jolie a visat și ea la acest rol ani de zile. Pentru noua peliculă de la Paramount, Gadot urma să lucreze iar cu regizoarea Patty Jenkins, cea care a făcut și „Wonder Woman”, dar între timp, Jenkins a renunțat la regie, deși e implicată în continuare în proiect.

6. „Wonder Woman 3” 

Ca să se concentreze pe acest film, al treilea din seria „Femeia Fantastică”, regizoarea și scenarista Patty Jenkins a renunțat la regia de la „Cleopatra”. Primul „Wonder Woman”, lansat în 2017, a făcut-o celebră pe Gadot în toată lumea și a fost un mare succes. Al doilea film, lansat în 2020, a fost totuși afectat de pandemie. Pentru al treilea film nu a fost avansat nici măcar un an de lansare, până acum, iar Gadot declara, în noiembrie 2021, că „încă lucrăm la scenariu”. Ținînd cont de programele încărcate ale lui Gadot și Jenkins, mai devreme de 2024 nu prea sunt șanse să fie programată premiera.

Oscars 2020: RED CARPETIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 4
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton