Homepage  / Oscar / Prime Video

Gala Oscar 2022 va avea loc mai târziu decât se știa inițial. Anunțul organizatorilor

Gala Oscar 2022 va avea loc mai târziu decât se știa inițial. Anunțul organizatorilor

de Ioana Maria,

Gala de decernare a premiilor Oscar 2022 nu va mai avea loc în februarie, așa cum era inițial programată. Organizatorii au decis ca evenimentul să se desfășoare o lună mai târziu, pe 27 martie 2022, informează Reuters, citat de Agerpres.ro. De asemenea, a mai fost confirmat faptul că producţiile lansate pe servicii de streaming vor fi din nou eligibile pentru a fi nominalizate la trofeele atribuite de Academia de film americană.

Reprezentanţii AMPAS (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) au anunţat, prin intermediul unui comunicat oficial, că viitoarea gală a premiilor Oscar va avea loc pe 27 martie 2022. Evenimentul va fi găzduit de Dolby Theatre din Hollywood. Iniţial, gala Oscar 2022 fusese programată pentru data de 27 februarie.

Până la acest moment, organizatorii galei Oscar nu au dezvăluit care a fost motivul din spatele modificării datei, mai scrie sursa citată.

Totodată, instituția a adăugat că, la fel ca în 2021, filmele realizate pentru a fi lansate în cinematografe, dar care au avut premiere pe platforme de streaming, vor fi din nou eligibile pentru a concura la premiile Oscar. În ultimele luni, din cauza pandemiei, zeci de pelicule nu au avut parte de o lansare clasică, în cinematografe, ci au fost lansate pe servicii de streaming precum Disney+, HBO Max, Netflix şi Amazon.

În 2021, gala Oscar a fost amânată din februarie până pe 25 aprilie. Evenimentul a fost găzduit de clădirea Art Deco Union Station din centrul Los Angelesului, unde a fost construită o scenă specială. Spațiul mult mai mic decât al sălii de la Dolby Theatre (care a găzduit în mod tradițional ceremonia din 2001 încoace) a impus reguli noi pentru ocuparea sa de către nominalizați. 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton