Homepage  / Televiziune

Gala Premiilor Emmy 2022, transmisă live și în România. La ce post tv o vedem și când

Gala Premiilor Emmy 2022, transmisă live și în România. La ce post tv o vedem și când

de Andra Stana,

Gala Premiilor Emmy 2022 se va vedea și pe teritoriul României. Show-ul este transmis în direct de postul AMC, marți, 13 septembrie, de la 2 dimineața, ora României.

Anul acesta, are loc ediția cu numărul 74 a Premiilor Emmy, care premiază cele mai bune producții din televiziunea americană.

Potrivit unui comunicat al postului AMC, care difuzează live ceremonia în ziua de marți, 13 septembrie, orarul transmisiunilor Emmy 2022 în România va fi acesta:

  • 13 septembrie, 2 dimineața – transmisiune de pe covorul roșu (până la 3 dimineața)
  • 13 septembrie, 3 dimineața – Gala Emmy 2022 (până la 6 dimineața)
  • 13 septembrie, ora 22.00 – Gala Emmy 2022, varianta scurtată și dublată în limba română (până la 23.00)

Cine sunt nominalizații

Nominalizările la ediția 2022 a Premiilor Emmy, unele dintre cele mai prestigioase și așteptate premii de televiziune din lume, au fost anunțate pe 13 iulie.

Pe primul loc în topul serialelor nominalizate se află „Succesiunea” (HBO), cu 25 de nominalizări, urmat de „Ted Lasso” (Apple TV) și „The White Lotus” (HBO), cu câte 20 de nominalizări, „Hacks” (HBO) și „Crime în imobil” (Hulu), cu câte 17.

În ceea ce privește platformele online, HBO conduce cu 140 de nominalizări (pentru producțiile HBO și HBO Max), urmată de Netflix cu 105.

Un alt record demn de amintit este cel reușit de „Squid Game”: celebrul de-acum serial sud-coreean de la Netflix a devenit primul serial în altă limbă decât engleza care a câștigat o nominalizare la categoria cea mai bună dramă („Squid Game” are în total 14 nominalizări).

Anul acesta, serialele „Succession”, „The White Lotus” și „Ted Lasso” au primit cele mai multe nominalizări. Lista completă a nominalizărilor la Premiile Emmy 2022.

Kenan Thompson va prezenta gala Premiilor Emmy 2022

Gazda show-ului va fi anul acesta actorul și comediantul Kenan Thompson, unul dintre oamenii de bază de la celebra emisiune de satiră „Saturday Night Live”.

„Să fiu parte a acestei seri incredibile, în care onorăm tot ce-i mai bun în lumea televiziunii mi se pare ridicol de excitant. Ca toți fanii televiziunii, abia aștept să văd vedetele serialelor mele favorite”, a declarat Thompson, citat de Variety, cu această ocazie.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton