Homepage  / Știri / Muzică

Gala premiilor Grammy 2022, amânată oficial. Care este motivul

Gala premiilor Grammy 2022, amânată oficial. Care este motivul

de Cătălina Matei,

Cea de-a 64-a gală a Premiilor Grammy urma să aibă loc pe 31 ianuarie, la Los Angeles, în format fizic, însă evenimentul a fost amânat din cauza îngrijorărilor privind evoluţia pandemiei de Covid-19. Încă nu a fost anunțată o nouă dată.

Un purtător de cuvânt al Recording Academy, forumul care face nominalizările pentru premiile Grammy, a confirmat pentru Variety că cea de-a 64-a gală festivă a fost amânată din cauza contextului pandemic.

Evenimentul urma să aibă loc la sfârșitul lunii ianuarie, în format fizic, la Los Angeles. Deși nu a fost anunțată o nouă dată, gala s-ar putea ține în aprilie sau în mai, pentru că abia atunci Crypto.com Arena, arena multifuncțională în care au loc cele mai mari evenimente din Los Angeles, ar avea liber în program.

Despre nominalizările la Premiile Grammy 2022

Nominalizările au fost anunţate în direct, online, de Harvey Mason Jr., CEO-ul Recording Academy, şi mai mulţi artişti invitaţi, între care BTS şi Billie Eilish.

Lista nominalizărilor la Premiile Grammy 2022 a fost extinsă în ultimul moment. Potrivit New York Times, Recording Academy, care stabileşte nominalizările şi acordă premiile Grammy, a decis să extindă numărul celor selectaţi la anumite categorii cu doar 24 de ore înainte de anunţarea listei. Cel care conduce instituția, Harvey Mason jr., a anunţat înaintea nominalizărilor că pentru patru dintre cele mai importante categorii numărul nominalizaţilor a fost crescut de la 8 la 10.

Muzicianul Jon Batiste, recompensat cu Oscar pentru muzica originală din filmul „Soul”, a primit cele mai multe nominalizări pentru gala de anul acesta a premiilor Grammy, fiind urmat de Justin Bieber, Doja Cat şi H.E.R.

Batiste, în prezent liderul trupei emisiunii „The Late Show With Stephen Colbert”, a primit 11 selecţii, în timp ce Justin Bieber, Doja Cat şi H.E.R., au primit câte opt, iar Billie Eilish şi Olivia Rodrigo, câte şapte.

Jay-Z a devenit cel mai nominalizat artist din istoria premiilor Grammy, odată cu trei primite pentru ediţia de anul viitor. El are în prezent 83 de selecţii. Anterior, se afla la egalitate cu producătorul şi compozitorul Quincy Jones.

Citește și

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton