Homepage  / Știri / Televiziune

GALERIE FOTO. De luni, 18 mai, Cartoon Network difuzează un nou serial animat: „ThunderCats Roar”

GALERIE FOTO. De luni, 18 mai, Cartoon Network difuzează un nou serial animat: „ThunderCats Roar”
8

de Redactia Tvmania

Este vorba despre un spin-off al seriei din anii ’80, „Thundercats” (1985), și spune povestea felinelor fulger conduse de curajosul lor lider, Lion-O. „ThunderCats Roar” are premiera luni, 18 mai, de la 16.50, la Cartoon Network și va fi difuzat de luni până vineri, de la aceeași oră.

ThunderCats Roar _ Cartoon NetworkkkkIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8

 

Felinele fulger și-au părăsit planeta natală Thundera și s-au stability pe Al Treilea Pământ. Gașca pestriță de eroi printre care Panthero, Cheetara și Tygra, descoperă acum o nouă planetă și locuitorii ei misterioși și îi apără de maleficul Muum-Ra. Serialul este produs de Victor Courtright (OK K.O. – Să fim eroi, Yo Gabba Gabba!) și Marly Halpern Graser (Haideți, tineri titani!, Fii tare, Scooby-Doo!). Prin intermediul Cartoon Network România, TVmania a obținut un interviu cu aceștia despre noua producție.

 

„Păstrăm destul de mult estența personajelor pe care publicul le-a cunoscut în anii ’80”

Spuneți-ne mai multe despre primele discuții pe care le-ați avut înainte de a începe să lucrați la serialul ThunderCats Roar?
Victor Courtright: Vorbeam cu cineva de la Warner Bros. despre posibilitatea de a reînvia unele dintre proprietățile lor având în minte un serial specific, este vorba despre ThunderCats. Am fost foarte încântat de idea de a lucra cu personajele acestui serial și, după acele discuții, am mers acasă și am început să schițez peronajele, destul de apropiat de ceea ce sunt ele acum. O mare parte dintre creațiile inițiale sunt ceea ce telespectatorii pot vedea astăzi în serial. E adevărat că multe dintre elementele grafice le aveam în minte de ceva, iar procesul creativ a venit în mod natural.

– Ce schimbări ați adus la seria originală din anii ’80?
Marly
Halpern Graser: Cred că cea mai mare schimbare pe care noi am adus-o este faptul că în serialul nostru personajul Snarf nu vorbește și trebuie să mărturisesc că acest aspect a fost aprobat la nivel universal pe tot parcursul serialului.

– Care sunt diferențele dintre personajele din seria actuală și cele din seria originală?
Victor Courtright
: Cred că Tygra este cea mai diferită. Cred că multe personaje din seria originală ThunderCats sunt stoice, iar noi am găsit o mulțime de elemente caracteristice personajelor originale care pot fi împinse către extreme. De exemplu, Tygra era un pic mai lipsită de încredere în sine decât alte personaje, iar noi i-am oferit un pic mai multă experiență. Dar cred că păstrăm destul de mult estența personajelor pe care publicul le-a cunoscut în anii ’80.

– Care sunt aspectele cheie pe care le-ați inclus în noua serie având în vedere noua generație de telespectatori?
Victor Courtright
: Ador seria originală. Cred că este evident că divertismentul a evoluat și s-a schimbat semnificativ din anii ’80 și până în prezent, chiar și gusturile mele personale s-au schimbat destul de mult. O mare parte din conținut se derulează cu o viteză mult mai mare și totul e acum împachetat cu mult entuziasm și detalii de acest tip. Sunt de părere că tonul serialului a fost actualizat pentru a fi cât mai relevant pentru publicul actual și sper ca publicul modern să urmărească cu plăcere noul serial. Îmi plac energia și ritmul serialului, iar cele unsprezece minute conțin elemente care în seria originală ar fi trebuit implementate într-un timp dublu sau chiar de patru ori mai mare.

Marly Halpern Graser: Mare parte din ceea ce facem în serialul nostru este să spunem o poveste care în seria originală ar fi putut fi spusă în aproximativ 22 de mintut, iar noi am reușit să o comprimăm în doar unsprezece minute. E ca și cum ai spune o poveste întreagă de două ori mai repede.

Ce așteptări ar trebui să aibă de la acest serial publicul familiarizat dar și cel mai puțin familiarizat cu ThunderCats Roar?
Victor Courtright: Iubesc personajele din seria originală. Cred că sunt super distractive și m-am îndrăgostit de ele încă de când eram copil – iar ceea ce facem noi sunt mai mult niște exagerări ale seriei originale pentru că ducem personajele la limită. Dar, sper că în adâncul lor, personajele păstrează acele detalii care le-au făcut uimitoare încă din anii ’80, în special personaje ca Panthro și WilyKat și WilyKit sau Cheetara sau chiar și altele, de ce nu. Avem un fel de înclinație către anumite elemente din seria originală încă de când eram copii și ne face plăcere să explorăm personaje pline de caracter. Ca fan al seriei, sunt entuziasmat de ceea ce am reușit să facem cu acestea. Simt că le aducem într-un loc nou și sper că noua generație de telespectatori să îndrăgească acești eroi și în cele din urmă să se îndrăgostească și de personajele din seria originală din anii ’80.

Există surprize pentru telespectatori?
Marly Halpern Graser: Sperăm că toate episoadele vor fi încântător de surprinzătoare. Aș spune că în prima parte a primului sezon, oamenii ar trebui să se concentreze pe povestea primei întâlnirii dintre felinele fulger și Mumm-Ra. El este foarte puterinic iar felinele fulger trebuie să îl învingă. Primele episoade sunt despre Mumm-Ra și despre parcursul lui în încercarea de a-și recupera puterile. Pe parcurs el devine o amenințare din ce în ce mai mare, la fel de periculoasă ca atunci când felinele fulger l-am cunoscut pentru prima dată. Cred că oamenii ar trebui să urmărească cu atenție această evoluție căci vor avea parte de o mulțime de surprize.

– Cum a reacționat publicul la ideea că ThunderCats va reveni într-o nouă versiune?
Victor Courtright
: Este evident că există mulți fani ai seriei din anii ’80 care au urmărit seria realizată în 2011 și care s-au gândit la serial. Sper că oamenii care, ca și mine, au crescut urmărind acest serial când erau mici se vor întoarce pentru a afla ce mai fac de această dată felinele fulger. Avem o apreciere profundă față de conținutul original și cred ca acest tip de povești pe care noi le spunem să aducă în lumină aspecte pe care nu le-am mai văzut de la seria din anii ’80. O mare parte dintre aceste personaje nu au mai fost văzute de ani buni, din 1985, și cred că am reușit să aducem un omagiu seriei originale. Sper ca oamenii să urmărească cu plăcere versiunea noastră și să fie plăcut surprinși atunci când vor vedea că o mare parte dintre prietenii lor vechi se vor întoarce.

Ați urmărit seria originală din nou și din perspectiva de adult?
Victor Courtright: Da, categoric. Am urmărit acest serial pe cât de mult am putut atunci când am fost copil, dar am urmărit un episoad astăzi, altul poate peste câteva zile. Nu am urmărit fiecare episod în ordine. La universitate am urmat secțiunea de animație și am regăsit acest serial. Am urmărit întraga serie și am devenit obsedat de filosofia acestui serial și de locul lui în istoria animației. Am urmărit acest serial de mai multe ori din acel punct.

Marly Halpern Graser: Pentru prima dată am urmărit serialul ThunderCats Roar când eram deja adult. Am început să lucrez pentru Warner Bros. Animation pe când se lucra la realizarea versiunii din 2011. Colegii mei lucrau la acel proiect așa că am luat câteva DVD-uri cu seria din anii ’80 și am vizionat-o de la început. Deci am urmărit acest serial pentru prima dată în 2011, iar apoi, câțiva ani mai târziu, l-am întâlnit pe Victor și am început să lucrăm la această versiune care este foarte interesantă.

– Care este personajul cu care vă asemănați cel mai mult și de ce?

Victor Courtright: Cred că toți vrem să fim precum Lion-O, așa că o să îl numesc pe el.

Marly Halpern Graser: Cel mai probabil aș spune Tygra pentru că îmi fac griji aproape pentru orice.

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton