Timp de 25 de ani, James Cameron a auzit pe toată lumea plângându-se și comentând moartea sfâșietoare a lui Jack Dawson la sfârșitul filmului „Titanic”. Acum, cineastul a făcut un efort și a vrut să dovedească lumii întregi că s-a înșelat.
Timp de 25 de ani, James Cameron a auzit pe toată lumea plângându-se și comentând moartea sfâșietoare a lui Jack Dawson la sfârșitul filmului „Titanic”. Acum, cineastul a făcut un efort și a vrut să dovedească lumii întregi că s-a înșelat.
Încă de la debutul filmului, în 1997, cinefilii au dezbătut finalul, mulți ajungând la concluzia că Rose DeWitt Bukater (Kate Winslet) ar fi putut să îi facă loc și lui Jack Dawson (Leonardo DiCaprio) pe ușa plutitoare, salvându-i astfel viața.
Și după ce timp de un sfert de secol a susținut că eroul său trebuia să moară din motive artistice, Cameron a vrut acum să demonstreze că Jack nu ar fi putut supraviețui. Toate informațiile se vor regăsi într-un viitor documentar.
Studiul din viitorul episod special al lui Cameron – ce va coincide cu restaurarea în 4K a filmului „Titanic” și care va ajunge la cinema în februarie 2023 – a folosit „doi cascadori care aveau aceeași masă corporală” ca Winslet, 47 de ani, și DiCaprio, 48 de ani.
„Am solicitat un studiu științific pentru a pune capăt acestei povești și a-i înfige un țăruș în inimă odată pentru totdeauna”, a declarat Cameron pentru Postmedia în timpul unui interviu pentru promovarea recent lansatului „Avatar: The Way of Water/Avatar: Calea apei”.
Cameron a spus că cei implicați „au avut senzori pe tot corpul lor și i-am băgat în apă cu gheață” pentru a vedea dacă supraviețuirea era o posibilitate. După cum a explicat cineastul, „nu era posibil ca amândoi să fi supraviețuit. Doar unul putea supraviețui”.
„Jack trebuia să moară”, a spus cineastul în interviul acordat Postmedia și citat de The Toronto Sun. „Este ca Romeo și Julieta. Este un film despre dragoste, sacrificiu și moarte. Dragostea se măsoară prin sacrificiu… Poate că după 25 de ani, nu va mai trebui să mă confrunt cu asta”, a precizat regizorul.
Când „Titanic” va fi relansat în cinematografe în februarie anul viitor, de Ziua Îndrăgostiților, proiectul științific al lui Cameron va fi difuzat pe National Geographic.
„Poate… poate… poate… după 25 de ani, nu va mai trebui să mă ocup de asta”, a râs James Cameron.
Pe lângă „Titanic”, James Cameron este celebru și pentru filmul „Avatar”.
„Avatar: Calea apei“, continuarea mult-așteptată a filmului din 2009, a dominat, în weekendul în care s-a lansat, box office-ul. Mai precis, a avut încasări de 134 de milioane de dolari în America de Nord şi încasări de 301 milioane de dolari în străinătate. La nivel global, a generat încasări de 435 de milioane de dolari, potrivit deadline.com.
Pelicula regizată de James Cameron a obținut nu mai puțin de 134 de milioane de dolari în Statele Unite și alte 300 de milioane la nivel internațional.
Cu toate astea, încasările sunt cu aproximativ 200 de milioane mai mici decât cele așteptate. E a patra deschidere a anului, în funcție de încasări.
Sursa foto: Hepta