Homepage  / Articole

Gata de marea finală

Gata de marea finală

de Redactia Tvmania

Simbolul Africii de Sud, Nelson Mandela ţine în braţe trofeul pe care şi-l dispută Spania şi Olanda

După 62 de meciuri, mai avem doi paşi până la aflarea noii campioane mondiale la fotbal. Mai întâi e finala mică, unde se întâlnesc Germania şi Urugay, mâine seară, de la 21.30, pe TVR 1, apoi mult-aşteptatul ultim act, programat duminică, tot pe primul canal al postului public, de la aceeaşi oră.

Atât Spania, cât şi Olanda se bat pentru primul trofeu din istoria lor, în prima finală europeană disputată în afara “Bătrânului Continent”.

Spaniolii mizează pe fantezia şi precizia jocului lor de pase, olandezii pe disciplinatul şi calculatul joc de echipă care i-a adus până aici. Indiferent de rezultat, meciul de la Johannesburg promite să fie un deznodământ perfect pentru primul Mondial african din istorie.

Invitaţi cu ştaif la TVR

TVR 1 a pregătit un program special înainte de marea finală. Oamenii de fotbal Gică Popescu, Ion Crăciunescu şi Cornel Dinu vor veni duminică în Studioul Cupei Mondiale FIFA 2010, răspunzând invitaţiei gazdei Ionel Stoica.

Ediţia specială va începe de la ora 21.00, iar după încheierea meciului şi ceremonia de înmânare a trofeului, invitaţii vor comenta în platoul TVR 1, timp de o oră, rezultatul finalei şi concluziile acestei ediţii a Mondialului.

Finala mică va fi comentată de Mihnea Ionescu, iar pentru finala mare acestuia i se va alătura Marian Olaianos, care va furniza şi un fotoreportaj pentru site-ul TVmania, programat pentru începutul săptămânii viitoare.

Shakira deschide sărbătoarea finalei

Duminică, postul public va transmite în direct şi festivitatea de închidere a Campionatului Mondial de fotbal, începând cu ora 19.40. Printre evenimentele programate pentru ceremonie se numără un nou concert Shakira.

Cântăreaţa columbiană va interpreta, din nou, omniprezentul imn al competiţiei, “Waka Waka”, pe stadionul care va găzdui finala, Soccer City din Johannesburg.

Eveniment istoric pentru mass-media

Specialiştii se aşteaptă ca actualul turneu final al Cupei Mondiale să fie cel mai urmărit eveniment din istoria televiziunii. Sute de difuzori, din circa 70 de ţări, vor transmite finala, iar audienţa totală a competiţiei e aşteptată să depăşească 26 de miliarde de telespectatori, cu o medie de 400 de milioane pe meci.

Potrivit editorului Jake Coyle, de la Associated Press, graţie noilor mijloace digitale, ca telefoanele mobile şi computerele, “Cupa Mondială din Africa de Sud va avea o acoperire online mai mare decât orice alt eveniment sportiv de până acum”.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton