Homepage  / Cinema

Geoffrey Rush va juca rolul lui Groucho Marx în filmul biografic „Raised Eyebrows”

Geoffrey Rush va juca rolul lui Groucho Marx în filmul biografic „Raised Eyebrows”

de Andreea Hentea,

Filmul „Raised Eyebrows”, dedicat legendarului Groucho Marx, va fi regizat de Oren Moverman și va ecraniza cartea scrisă de Steve Stoliar, care a fost angajatul celebrului actor în ultimii săi ani. Alături de Geoffrey Rush, în film vor mai juca Sienna Miller și Charlie Plummer, scrie deadline.com.

Filmul va avea drept sursă de inspirație cartea „Raised Eyebrows: My Years Inside Groucho’s House”, scrisă de scenaristul, actorul și producătorul Steve Stoliar. Acesta detaliază în carte ultimii ani din viața marelui comic american, pe care Stoliar i-a petrecut alături de acesta în calitate de secretar și arhivar personal. Steve Stoliar (care semnează, alături de regizorul Oren Moverman, și scenariul filmului, adaptat după propria carte) a fost și producătorul filmului documentar „Inside the Marx Brothers”, lansat în 2003.

Regizorul Oren Moverman a regizat și a scris scenariul filmului „Mesagerul” / „The Messenger” (2009), cu Woody Harrelson și Ben Foster. Filmul a fost nominalizat la Oscar la categoriile cel mai bun scenariu original și cel mai bun actor în rol secundar (Harrelson) și a primit Ursul de Argint pentru cel mai bun scenariu și trofeul Amnesty International în 2009, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin.

Un Groucho Marx mai puțin cunoscut

Filmul „Raised Eyebrows” îl va urmări pe Groucho Marx (1890-1977) din 1973 până în 1977, de-a lungul ultimilor săi ani de viață. Charlie Plummer („Pentru toți banii din lume”, „Moonfall”) va juca rolul lui Steve, tânărul angajat să lucreze ca secretar și arhivar pentru comicul bătrân și slăbit. Acesta va fi permanent supravegheat de vigilența Erin Fleming (Sienna Miller), care a avut o relație controversată cu Groucho Marx, fiindu-i iubită și manager în ultimii ani.

Filmul va detalia atmosfera unică din jurul acestei personalități ieșite din comun care a fost Groucho Marx, amestecând luptele pentru putere, obsesia, dragostea, celebritatea, boala mintală, familia și Hollywoodul într-o combinație haotică și irezistibilă proprie genialului actor, considerat una dintre cele mai mari vedete de film ale tuturor timpurilor.

O poveste de altădată, cu un suflu nou

„Este o plăcere, o onoare și o responsabilitate să lucrez cu această distribuție uimitoare la o poveste despre care sper că va evoca geniul lui Groucho Marx într-un mod actual, provocator și amuzant”, a spus regizorul și co-scenaristul Oren Moverman.

„După mulți ani de muncă asiduă pentru a aduce pe ecran povestea genială și adevărată scrisă de Steve Stoliar, sunt încântată că am găsit distribuția perfectă care să portretizeze aceste personaje complexe, pe care Oren le va aduce, categoric, la viață cu măiestrie. Chiar dacă ni se recomandă «să nu ne întâlnim niciodată idolii», prietenia lui Steve cu Groucho Marx, plină de momente de o umanitate sfâșietoare, s-a dovedit a fi o experiență absolut pozitivă, care i-a schimbat viața. O experiență pe care sperăm să o putem transmite publicului”, a spus și Miranda Bailey, producătoarea filmului alături de Oren Moverman.

Neuitatul Groucho Marx nu este singura celebritate interpretată de Geoffrey Rush. Excelentul actor australian a jucat, de-a lungul timpului, rolul pianistului David Helfgott, în filmul „Shine” (care i-a adus premiul Oscar pentru cel mai bun rol principal masculin în 1997), rolul marchizului de Sade în „Quills” (2000), rolul actorului Peter Sellers în „Viața și moartea lui Peter Sellers” / „The Life and Death of Peter Sellers” (2004), rolul lui Albert Einstein în serialul „Genius”, difuzat de National Geographic și rolul lui Alberto Giacometti în filmul „Ultimul portret” / „Final Portrait” (2017).

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton