Homepage  / Cinema

George Clooney filmează „The Boys in the Boat”, o poveste impresionantă despre campioni. FOTO

George Clooney filmează „The Boys in the Boat”, o poveste impresionantă despre campioni. FOTO

de Andreea Hentea,

George Clooney a revenit pe scaunul regizoral. El lucrează în prezent la viitorul film biografic „The Boys in the Boat”, la care va fi și producător. Distribuția îi cuprinde, printre alții, pe Joel Edgerton, Callum Turner și Chris Diamantopoulos, scrie deadline.com. 

Acțiunea noului film regizat de George Clooney va fi plasată în anii ‛30 și va avea în centru echipa de canotaj a Universității din Washington, de la începuturile sale, în epoca Marii crize economice, până la câștigarea medaliei de aur la Jocurile Olimpice de la Berlin, în 1936. 

Prima zi de filmare la filmul The Boys in the Boat, film produs și regizat de George Clooney. / Foto: Profimedia

Noua producție va ecraniza bestsellerul New York Times „The Boys in the Boat: Nine Americans and Their Epic Quest for Gold at the 1936 Berlin Olympics”, de Daniel James Brown, apărut la începutul anului 2014.

Cartea a fost tradusă și în România, în 2019, cu titlul „Băieții din barcă”. Povestea urmărește nouă băieți proveniți din familii de muncitori din Vestul american, care au reușit, la capătul unei curse infernale, să câștige medalia de aur la canotaj (la proba de 8+1), la Jocurile Olimpice de la Berlin, sub privirile furioase ale lui Hitler și ale acoliților săi. 

Cartea a inspirat, de asemenea, serialul documentar PBS „The Boys of ’36” (2016), regizat de Margaret Grossi. Premiera sa a fost programată în așa fel încât să coincidă cu Jocurile Olimpice de vară din 2016, desfășurate la Rio de Janeiro, și cu aniversarea a 80 de ani de la cursa legendarilor sportivi pentru medalia de aur.

Cine va fi în echipa filmului

Chris Diamantopoulos (pe care l-am văzut în „Red Notice”, dar și în serialul Netflix „True Story”, cu Wesley Snipes și Kevin Hart), care s-a alăturat recent distribuției, îl va interpreta pe Royal Brougham, jurnalistul sportiv din Seattle care însoțește echipa de sportivi și relatează povestea lor. Alături de el, de Joel Edgerton („Marele Gatsby”, „Exodus: Zei și regi”) și de Callum Turner („Emma”, „Animale fantastice: Secretele lui Dumbledore”), în film joacă și actori tineri mai puțin cunoscuți, precum Bruce Herbelin-Earle, Hadley Robinson, Sam Strike, Thomas Elms, Luke Slattery, Ryan Mann, Liam Edwards, Jack Mulhern, Tom Varey, Wil Coban, James Wolk și Courtney Henggeler. 

Filmul „The Boys In The Boat” va fi produs de studiourile MGM, alături de companiile Spyglass Media Group și Smoke House Pictures (cea din urmă fiind fondată în 2006 de George Clooney și Grant Heslov).

Scenariul va fi adaptat pentru ecran de Mark L. Smith („The Revenant: Legenda lui Hugh Glass”, „Cerul de la miezul nopții”).

Filmările se desfășoară la Washington, Seattle, Berlin, Los Angeles și Londra. Filmul „The Boys In The Boat” nu are, deocamdată, stabilită o dată de lansare. 

foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton