Modifica setarile cookie
Homepage  / Vedete româneşti

George Tănase, dependent de jocurile pe calculator și pasionat de psihologie

de Cătălina Matei,

Cum funcționează umorul la prima oră? De cele mai multe ori… brici! Cel puțin așa se întâmplă în cazul lui George Tănase, unul dintre prezentatorii matinalului de la Kanal D, „Dimineața cu noi”, actor cu experiență în stand-up comedy, care știe foarte bine când și cum să se folosească de umor. În dragoste, la psiholog, în instituțiile publice…

Născut pe 25 aprilie, în urmă cu aproape 29 de ani, la Măcin, în județul Tulcea, George Tănase a intrat în atenția publicului telespectator cu câțiva ani în urmă, după ce a participat la „iUmor”. Dacă nu ar fi făcut actorie, lui George i-ar fi plăcut să fie terapeut. Este pasionat de comportamentul uman și mecanismele lui de funcționare. Iar dincolo de micul ecran, jocurile pe console și somnul se numără printre preferințele sale. Aflăm mai multe din cele ce urmează…

De la emisiuni de stand-up comedy la matinal… care este povestea? Cum ai ajuns la Kanal D?

Frumoasa poveste a început în cabinetul psihologului. Cu 3 luni înainte de a intra în familia Kanal D mi-am făcut curaj și am mers la psiholog, după o lungă perioadă de agonie emoțională. În prima ședința terapeutul m-a întrebat: „Dacă mâine ți s-ar putea îndeplini orice dorința, ce ți-ar plăcea să faci?”. Iar eu am răspuns: mi-aş dori un loc de prezentator în televiziune, urmat de: dar e imposibil, nu are cum să se întâmple, nu merit etc, etc. Trei luni mai târziu, după multe ședințe de lucru cu mine însumi, în același cabinet, același fotoliu dar cu o energie mult mai înfloritoare şi o stare mult mai bună, am primit în plină ședință telefonul că am fost acceptat la „Dimineaţa cu noi”.

Și cum funcționează umorul la prima oră?

Umorul la prima oră e total diferit de umorul de peste zi. E mult mai aşezat, mult mai cuminte. E important să zâmbim de la prima oră a zilei. Oamenii vor să fie binedispuși dar, cumva, într-o atmosferă liniştită. Și e normal, abia începe ziua, ne dorim să zâmbim în timp ce ne bem cafeaua, nu s-o vărsăm pe noi. Bursucu și Patrizia cred că ar putea face stând up comedy cu succes. Sunt spontani, mereu cu zâmbetul pe buze și au poveşti care pot binedispune pe toată lumea. Mi-ar plăcea să-i văd măcar o dată pe scenă.

 Și pe cine ai suna la miezul nopții în cazul în care ai rămâne fără carburant la mașină?

Clar l-aş suna pe Bursucu. În primul rând, el are o navă spațială cum îmi place mie să zic, nu o mașină, deci clar ar avea rezerve mari să mă ajute. Și chiar dacă el ar fi plecat din țară, e genul de om care are un prieten care știe un prieten care o să mă ajute. Plus ca de când ne cunoaştem, n-a fost dată să nu-mi răspundă la telefon, deci clar pot baza pe el. Aaa, și nici nu adoarme prea devreme. Patrizia se culcă la 9 după cum ne-a povestit…dacă are telefonul pe silențios și nu-mi răspunde?

Revenind la emisiune, care sunt cele mai amuzante momente care nu se văd la TV?

Cele mai amuzante momente sunt de regulă poveștile dinaintea emisiei. Pentru a energiza și încarcă cu voie bună, facem diverse glume cu echipa înainte să începem. Uneori și la ședința de după radem foarte mult, în special de gafele din timpul emisiunii. Eu personal am început să-i imit pe colegii din producție și se creează adevărate Sketch-uri la ședința.

Dar cele mai disperate?

A fost la un moment dat un moment disperat, legat de un aspect tehnic, dar s-a rezolvat în timp util 😉

Dacă nu te-ai fi îndrept spre actorie, ce profesie crezi că ai fi avut azi?

Dacă nu aş fi ales drumul actoriei cred că aş fi mers spre terapie. Mă fascinează comportamentul uman și mecanismele lui de funcționare. Nu exclud varianta de a aprofunda aceasta pasiune și s-o transform la un moment dat din plăcere în job.

În ce situații umorul te-a salvat? Și în ce situații… nu a fost deloc de ajutor? 😉

Umorul m-a salvat în multe situații. De cele mai multe ori mă ajuta atunci când fac lucruri despre care nu ştiu nimic sau pe care nu le înţeleg. Eu am o temere când trebuie să lucrez cu instituțiile publice. Orice ghișeu pentru mine e o sperietoare, orice act semnat e o enigmă, orice dosar pe care trebuie să-l depun e puzzle. Iar de cele mai multe ori mă folosesc de umor și în special de autoironie pentru a obține ajutorul oamenilor. Uneori funcționează, alteori nu.

Dar în dragoste? Ți-a fost / îți este de ajutor?

Umorul m-a adus alături de iubita mea, deci m-a ajutat mai mult decât m-aş fi așteptat vreodată. Relația noastră e bazată pe respect, dragoste și umor.

Care a fost cea mai reușită glumă pe care ai auzit-o despre tine?

Rar îmi este dat să fiu eu cel imitat. Dar când cineva reușește să o facă mă tăvălesc de ras. De regulă, apropiații fac glume despre încăpăţânarea mea, despre momentele în care sunt orgolios, sau despre clipele în care încerc să controlez totul în jurul meu.

Cât de des mai ajungi în locurile natale? Și ce îți place să faci cel mai mult acolo?

Acasă ajung cam de 2,3 ori pe an. Ritualul e la fel de fiecare dată: merg în camera mea și retrăiesc emoțiile copilăriei, mă uit la poze, la carnetul de note din școala, la posterele cu Michael Jackson, apoi îmi vizitez bunicii, mâncăm, depănăm amintiri, iar spre seară stau în curte și ascult greierii și broaștele care se aud dispre Dunăre. Cred cumva ca magia vine din lucruri simple.

Care sunt plăcerile tale vinovate? Din cele despre care se poate discuta în public, bineînețeles…

Clar jocurile. Nu e zi să nu aprind consolă și să nu mă joc ceva. E slăbiciunea mea. Îmi mai place să colecționez cărți deși nu reuşesc să citesc nici 30% dintre ele. Dar îmi place să le am acolo. Visez că într-o zi să am o bibliotecă mare pe care s-o așez așa frumos, pe categorii, exact ca-n librării. Și-mi place să dorm. MULT! Pot să mă trezesc, să beau o gură de apă și să mă culc la loc. Aud oameni care-mi spun: o viața ai și pe aia o dormi? Da. Mi-ar plăcea un job în care să pot dormi pentru alți oameni. Să mă plătească, iar eu să fac asta full time.

Ce faci dincolo de micul ecran?

Dincolo de micul ecran nu fac mare lucru. Puțin sport, somn, ies la cafele prin oraș, citesc, mă joc, mă uit la seriale, ascult Podcasturi și, o dată sau de două ori pe an, merg în vacanţe tip circuit, în care încerc să vizitez cât de mult pot, într-un timp cât mai scurt.

VEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 3

Urmărește-ne pe Google News
 
 

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te