Homepage  / Vedete străine

Gerard Depardieu, acuzat de agresiune sexuală de către 13 femei. Reacția actorului francez

Gerard Depardieu, acuzat de agresiune sexuală de către 13 femei. Reacția actorului francez
7

de Roxana Mirea,

Actorul francez Gerard Depardieu este acuzat de agresiune sexuală de către 13 femei. Ancheta în care apar mărturiile femeilor a fost publicată de site-ul de investigaţii Mediapart. Actorul era deja acuzat de viol și agresiune sexuală, într-un proces din 2018 intentat de Charlotte Arnould.

Gerard Depardieu, acuzat de agresiune sexuală de 13 femei

Acuzațiile au fost formulate de actrițe, make-up artiști și personal de producție, dintre care unele au vorbit sub protecția anonimatului. Evenimentele descrise de cele 13 femei ar fi avut loc în timpul filmărilor pentru 11 filme lansate între 2004 și 2022. Niciuna dintre aceste 13 femei nu a întreprins acțiuni în justiție împotriva lui Depardieu, potrivit unei declarații furnizate pentru Variety de către procuratura din Paris.

Procurorul nu a primit nicio nouă plângere. O anchetă oficială, lansată în 2020 în urma plângerii depuse de Charlotte Arnaud, este încă în curs de desfășurare”, continuă comunicatul.

Reprezentantul legal al lui Depardieu, Cabinet Temime, a negat toate acuzațiile și a dat publicității o lungă declarație în care spune că actorul „nu intenționează să abordeze” articolul „care pare să amestece subiecte foarte diverse, inclusiv unele aprecieri foarte subiective și/sau judecăți morale„. El „neagă în mod oficial toate acuzațiile care ar putea face obiectul dreptului penal”, continuă comunicatul.

Una dintre mărturii a fost dată de o fostă figurantă care a lucrat la un film numit „The Box” în 2015 și care a spus că Depardieu „și-a băgat mâna sub rochia (ei)” și „a încercat să intre în chiloții (ei)”. După ce ea l-a împins, el ar fi devenit „agresiv” și „a încercat să-mi dea chiloții într-o parte pentru a mă atinge”. Mediapart a citat „un membru al echipei de producție” care a declarat că filmările la „The Box” au fost întrerupte pentru că „o figurantă a spus că a fost victima lui Gérard Depardieu”. Scena a fost în cele din urmă modificată astfel încât actrița din figurație să nu mai fie alături de Depardieu, potrivit membrului anonim al echipei de producție. O actriță care a lucrat la film a declarat că l-a auzit pe Depardieu „strigând că poate avea pe cine vrea și că nu o vrea pe ea, că ea este un ‘porc gras’”.

GERARD DEPARDIEU LORS DU 18EME FESTIVAL DU CINEMA AMERICAIN DE DEAUVILLE 1992Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Ce spun cineaști și producători care au lucrat cu Gerard Depardieu

Documentul de investigație a relatat, de asemenea, un incident care ar fi avut loc în timpul filmărilor la „Disco”, în regia lui Fabien Onteniente. Depardieu îl interpreta pe patronul unui club de noapte într-o scenă cu aproximativ 250 de figuranți, printre care Helène Darras, care a declarat pentru Mediapart că acesta „a apucat-o de talie” și că avea o „mână rătăcită”. Ea a spus că el și-a pus „mâna pe fundul [ei] într-un mod insistent” și i-a sugerat să meargă în cabina lui.

De asemenea, Mediapart a publicat declarații ale unor cineaști și producători care au lucrat cu actorul pe platourile de filmare unde ar fi avut loc comportamentul nepotrivit. Printre aceștia se numără Fabien Onteniente, Olivier Dahan și producătorul Alain Goldman („La vie en Rose”), Graham Guit și Fabio Conversi („Hello Goodbye”), Safy Nebbou („L’autre Dumas”) și Pascal Breton („Marseille”). Cu excepția lui Onteniente, regizorii și producătorii au negat că ar fi văzut vreun incident pe parcursul filmărilor.

Actorul a fost pus sub acuzare pe 16 decembrie 2020 în legătură cu acuzațiile de viol și agresiune sexuală legate de un proces din 2018 intentat de Charlotte Arnould. Cazul a fost abandonat anterior în 2019 ca urmare a lipsei de probe, dar a fost redeschis în 2020, iar acuzațiile penale au fost depuse în decembrie. Nu au fost luate măsuri privative de libertate împotriva actorului.

Sursa Foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton