Homepage  / Vedete / Vedete străine

Gerard Depardieu se dezice de Putin. Ce acuzații incredibile îi aduce liderului de la Kremlin

Gerard Depardieu se dezice de Putin. Ce acuzații incredibile îi aduce liderului de la Kremlin

de Andra Stana,

Actor francez Gerard Depardieu, unul dintre apropiații liderului rus Vladimir Putin, a denunțat joi, 31 martie, „excesele nebunești și inacceptabile” ale liderului de la Kremlin în Ucraina, relatează agenția France Presse, preluată de tf1info.fr.

Gerard Depardieu rupe tăcerea. „Poporul rus nu este responsabil pentru excesele nebuneşti și inacceptabile ale liderilor săi, precum Vladimir Putin”, a afirmat, într-o declarație transmisă AFP, starul de cinema.

În trecut, acesta l-a lăudat în repetate rânduri pe liderul de la Kremlin. Astfel că alăturarea cuvintelor „excese” și „nebunești”, respectiv „inacceptabile”, sunt o surpriză pentru toți cei care îl cunosc pe Depardieu.

Depardieu a cerut oprirea războiului din Ucraina

Depardieu, în vârstă de 72 de ani, devenise prieten cu Putin, dar s-a pronunțat împotriva războiului din Ucraina și a cerut organizarea de negocieri la doar câteva zile după ce a început conflictul.

Rusia şi Ucraina au fost întotdeauna ţări surori. Sunt împotriva acestui război fratricid. Am spus: «Opriţi armele şi negociaţi!»”, a declarat Gerard Depardieu pe 1 martie, pentru AFP.

Depardieu va dona o sumă importantă de bani victimelor războiului din Ucraina

Starul francez a anunțat totodată că va dona toate încasările din cele trei concerte ale sale programate pentru începutul lunii aprilie la Théâtre des Champs-Élysées „victimelor ucrainene ale acestui tragic război fratricid”.

Monstrul sacru al cinematografiei franceze, care are două naționalități (franceză și rusă), a obținut un pașaport rusesc în ianuarie 2013, pe fondul dezacordului cu politica fiscală a președintelui François Hollande. 

De atunci, Gérard Depardieu nu a încetat să spună despre noua sa patrie, Rusia, că este o „mare democrație”. De asemenea, actorul l-a lăudat constant pe Putin, pe care l-a comparat în mod deosebit cu Papa Ioan Paul al II-lea.

Depardieu a fost oficial acuzat pentru viol

Este o perioadă dificilă pentru starul din „Green Card”. Recent, el a fost acuzat în mod oficial pentru viol și agresiuni sexuale. Acuzațiile sunt aduse în urma plângerii actriţei Charlotte Arnould, care îl acuză pe actorul francez că a violat-o de două ori, în 2018. La momentul respectiv, victima avea 22 de ani. Despre acuzația adusă de tânăra fată, Depardieu spune că este una „fără temei”.

Charlotte Arnould este actriţă, muziciană şi dansatoare, iar plângerea contra actorului a fost făcută la finalul lunii august 2018, în Bouches-du-Rhône. Faptele s-ar fi petrecut în apartamentul lui Gérard Depardieu , situat în departamentul VI din Paris.

Reclamanta, care a denunţat la jandarmerie că a fost violată în două rânduri la domiciliul parizian al actorului, a obţinut în vara lui 2020 ca această anchetă, mai întâi clasată de Parchetul din Paris, să fie încredinţată unui judecător de instrucţie.

Pe 16 decembrie 2021, actorul cunoscut din filmele anilor 1990, dintre care amintim „Cyrano de Bergerac” și „Green Card”, a fost pus sub acuzare.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton