Homepage  / Ultimul număr

Gimnastele românce vor medalii la Europene

Gimnastele românce vor medalii la Europene

de Redactia Tvmania

Noile nume ale gimnasticii româneşti sunt gata de „atacul” de la Birmingham, unde se desfăşoară Campionatele Europene (între 28 aprilie şi 2 mai)

În actualul context al gimnasticii, în care mulţi continuă să nu înţeleagă punctajele introduse acum patru ani (o sumă a două note) şi în care naţiunile şi sportivele aspirante la medalii sunt din ce în ce mai multe şi de valori relativ apropiate, România are de apărat la Birmingham titlul european cucerit în 2008.

Sarcina le revine Anei Porgras (singura medaliată „tricoloră” la CM ‘09), Ralucăi Haidu (campioana internaţională a României pe 2010), Ameliei Racea (o excelentă fostă junioară), Dianei Chelaru (participantă anul trecut în marile competiţii) şi Ceraselei Pătraşcu (singura ca a luat parte la CE ‘08; acolo, ea s-a accidentat grav la genunchi).

De la această ediţie a Europenelor lipsesc „olimpicele” Sandra Izbaşa, Anamaria Tămîrjan şi Gabriela Drăgoi, în refacere după diverse accidentări, cu speranţa recuperării lor pentru Mondiale (care vor avea loc în octombrie, la Rotterdam).

În Anglia, va fi greu: experienţa nu este de partea fetelor noastre, iar principala adversară, echipa Rusiei, are în componenţă gimnaste „rodate” pe plan internaţional. Însă, în finală, orice ratare se contorizează, iar asta poate duce oricând la răsturnări ale clasamentului.

Citiţi varianta integrală a articolului în revistă

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton