Homepage  / Oscar / Vedete străine

Glenn Close a reușit dubla! Actrița a fost nominalizată și la Oscar și la Zmeura de Aur pentru același rol

Glenn Close a reușit dubla! Actrița a fost nominalizată și la Oscar și la Zmeura de Aur pentru același rol

de Redactia Tvmania

„Elegia celor bătuți de soartă”, în original „Hillbilly Elegy” (2020) - cu Glenn Close, în rol secundar, și regizat de Ron Howard - a divizat criticii. Glenn Close este la a opta nominalizare la premiile Oscar și la prima nominalizare la Zmeura de Aur. Filmul „Elegia celor bătuți de soartă” este disponibil pe Netflix.

Se pare că americanii nu s-au putut hotărî dacă le-a plăcut sau nu performanța actriței Glenn Close din noul film al lui Ron Howard, „Elegia celor bătuți de soartă”. Așa a ajuns pe lista cea mai dorită din industria cinematografică – nominalizările la premiile Oscar, dar și pe cea mai de evitat – nominalizările la Zmeura de Aur.

În „Elegia celor bătuți de soartă”, Glenn Close are rolul unei bunici dintr-un orășel din Ohio. Melodrama, care este disponibilă pe platforma Netflix, este regizată de Ron Howard și se inspiră din fapte reale. De notat că filmul a fost nominalizat la Oscar, Globurile de Aur, BAFTA, Screen Actors Guild Awards și Critics Choice Awards.

Deși aceste duble nominalizări, la Oscar și Zmeura de Aur, sunt rare, nu este prima oară când se întâmplă. De fapt, Glenn Close este a treia care a „pățit-o”. În 1982, primul a fost James Coco pentru rolul din filmul „Only When I Laugh”, iar în 1984, a fost rândul actriței Amy Irving, pentru rolul din „Yentl”.

În acest an, din cauza epidemiei de Covid-19, ceremoniile decernării premiilor Oscars și Zmeura de Aur vor avea loc în aprilie, în cazul Academiei, pe 26, iar pentru parodia acestora, pe 24.

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton