Homepage  / Știri

Globurile de Aur 2023. Organizatorii au anunțat cine sunt prezentatorii

Globurile de Aur 2023. Organizatorii au anunțat cine sunt prezentatorii
5

de Cătălina Matei,

Unul dintre cele mai așteptate evenimente din industria cinematografică, primul de altfel din 2023, va avea loc în noaptea de 10 spre 11 ianuarie. Aociaţia Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association, HFPA) i-a anunţat pe prezentatorii celei de-a 80-a ediţii a Globurilor de Aur.

Gala Globurile de Aur 2023. Vedetele prezente la ceremonie

Potrivit celor de la Variety, cea de-a 80-a ediție a Globurilor de Aur va avea loc pe 10 ianuarie 2023, în Beverly Hills, iar programul pentru gală îi include pe nominalizaţii Ana de Armas, Jamie Lee Curtis şi Niecy Nash-Betts, precum şi pe Ana Gasteyer, Billy Porter, Colman Domingo, Natasha Lyonne, Michaela Jaé Rodriguez, Nicole Byer, Quentin Tarantino şi Tracy Morgan.

World Premiere Of Netflix’s „The Gray Man”Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 5

De asemenea, alţi nominalizaţi care ar putea fi prezenţi la ceremonie sunt Austin Butler („Elvis”); echipa filmului „The Fabelmans” formată din Steven Spielberg, Michelle Williams şi Tony Kushner; şi, probabil, Daniel Craig („Glass Onion: A Knives Out Mystery”).

Echipa din spatele filmului de animaţie selectat „Turning Red”, inclusiv regizorul Domee Shi, este de asemenea aşteptată, la fel şi regizorul „Decision to Leave”, Park Chan-wook, al cărui film este nominalizat la categoria „Cel mai bun film în altă limbă decât engleza”. Pe listă se află şi vedetele „All Quiet on the Western Front” Felix Kammerer şi Daniel Brühl.

După ce aproape doi ani s-a confruntat cu critici legate de lipsa de diversitate a Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood în rândul membrilor săi şi a plângerilor privind practicile lipsite de etică, ceremonia Globurilor de Aur caută să redevină una dintre cele mai strălucitoare de la Hollywood, cu potenţialul de a influenţa votul pentru Premiile Oscar şi SAG.

Actorul din „The Whale” Brendan Fraser este singurul nominalizat care a declarat public că nu va participa din cauza experienţei sale anterioare cu HFPA.

În același timp, HFPA a anunţat luni că artista, compozitoarea, producătoarea şi activista Sony Music Masterworks, Chloe Flower, va apărea în timpul transmisiunii şi va lansa o nouă melodie, „Golden Hour”.

Transmisia de trei ore, difuzată în direct pe NBC şi Peacock de la Beverly Hilton, va fi găzduită de câştigătorul Emmy Jerrod Carmichael. Seara va include omagii aduse lui Ryan Murphy, care va primi al patrulea Premiu „Carol Burnett”, şi lui Eddie Murphy, care este onorat cu Premiul „Cecil B. DeMille”.

E! Entertainment va difuza „E! Live From The Red Carpet 2023” pe 11 ianuarie de la ora 22.00. Emisiunea nu este difuzată în direct.

Sebastian Stan, nominalizat la Globurile de Aur 2023

Printre nominalizații la ediția din acest an se numără și actorul de origine română, Sebastian Stan. El se regăsește pe lista de actori care luptă pentru un premiu la categoria „Cel mai bun actor, într-o miniserie”, pentru rolul său din „Pam & Tommy”. În acest proiect îl interpretează pe Tommy Lee, fostul soț al Pamelei Anderson.

Pentru trofeul de la categoria „Cel mai bun actor într-o miniserie” mai concurează Taron Egerton („Black Bird”), Colin Firth („Scara” /„The Staircase”), Andrew Garfield („Sub semnul credinței” / „Under the Banner of Heaven”) și Evan Peters („Monster: The Jeffrey Dahmer Story”).

Sursa foto: Hepta, libertatea.ro

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton