Homepage  / Articole

Grammy-urile s-au împărţit frăţeşte anul acesta

Grammy-urile s-au împărţit frăţeşte anul acesta

de Redactia Tvmania

Gala premiilor Grammy – cele mai înalte distincţii din industria muzicală americană – a avut loc ieri, la arena Staples Center din Los Angeles, iar spre deosebire de anul trecut, când Adele a fost revelaţia serii şi a câştigat şase trofee, în 2013 premiile-vedetă s-au împărţit echitabil.

Australianul Gotye (foto st.) a luat premiul pentru „Înregistrarea anului”, cu super-hitul „Somebody That I Used to Know”, cântat alături de Kimbra (foto dr.), în vreme ce trupa britanică de folk Mumford & Sons a câştigat distincţia pentru “Albumul anului”, adică “Babel”.

Rockerii de la The Black Keys au plecat acasă cu trei premii Grammy, printre care şi cel pentru “Cel mai bun album de rock al anului”, cu al lor “El Camino”.

Mumford & Sons au pornit în cursa Grammy cu şase nominalizări, însă londonezii au aşteptat până spre finalul galei pentru a afla că au luat marele premiu.

Jay-Z şi Kanye au luat trei trofee

“Ne resemnasem cu ideea că anul trecut a fost anul lui Adele, iar anul ăsta va fi al celor de la The Black Keys”, a explicat vocalistul Marcus Mumford, soţul actriţei Carey Mulligan, adăugând că e “extraordinar” că au reuşit să câştige.

Trupa new-yorkeză FUN., care a devenit faimoasă pentru hit-ul “We Are Young”, a primit premiile pentru “Cel mai bun nou artist” şi “Cântecul anului”.

Rapperii Jay-Z şi Kanye West au câştigat trei premii, dintre care două pentru colaborarea “N****s in Paris” şi unul pentru piesa “Mercy”, pe care cântă şi revelaţia R&B Frank Ocean.

Cel din urmă a primit şase nominalizări, majoritatea pentru discul “Channel Orange”, şi a părăsit arena din L.A. cu două premii Grammy.

Printre vedetele care au cântat în cadrul galei se numără Rihanna, Elton John, Taylor Swift, Carrie Underwood, Alicia Keys şi Bruno Mars.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton