Homepage  / Vedete / Vedete străine

Gwen Stefani a dezvăluit că are dislexie

Gwen Stefani a dezvăluit că are dislexie

de Redactia Tvmania

Cântăreața, în vârstă de 51 de ani, a dezvăluit că suferă de dislexie. Potrivit DailyMail, Gwen a descoperit această afecțiune după ce a mers la control cu cei 3 copiii au săi, iar aceștia au primit același diagnostic.

 Gwen a recunoscut  că acum își dă seama că tulburarea a avut un efect uriaș asupra încrederii sale în prima parte a carierei sale și, fără să știe, s-a confruntat cu această problemă și la școală, din cauza stărilor pe care dislexia i le provoca.

„Simt că multe dintre problemele pe care le-am avut sau chiar deciziile pe care le-am luat pentru mine provin în urma tulburării, pentru că acum copiii – evident, totul este genetic – se confruntă cu unelee dintre aceste probleme. Dar acum au o serie de beneficii. Au profesori și școli incredibile și nu trebuie să le fie rușine. Ei înțeleg lor le funcționează creierul într-un mod diferit. De altfel toate creierele noastre o fac, știi la ce mă refer?”, a declarat artista. 

Gwen a recunoscut că acum își dă seama că dislexia ei a avut un efect masiv asupra încrederii sale în primele zile ale carierei sale, când făcea parte din No Doubt. Ea a explicat:

„În acel moment scrisesem întregul disc, nici măcar nu știam să scriu o melodie și îmi așezam literalmente întreaga viață pentru ca toată lumea să o audă. Nu aveam absolut deloc încredere în mine, dar când scriam o piesă sau ajungeam pe scenă, mi se părea atât de bine și singurul lucru care simțeam că e un factor benefic” 

Ce este dislexia

Dislexia este în general definită ca o dificultate de învățare care afectează abilitățile implicate în citirea și ortografia corectă și fluentă a cuvintelor. Este asociată cu dificultăți în lectură, scriere, ortografie și organizare, care afectează nu numai succesul academic, ci și stima de sine și dezvoltarea social-emoțională.

Printre suferinzi celebri se numără actorul Orlando Bloom, omul de afaceri Richard Branson și  Tom Cruise. Persoanele cu dislexie au adesea abilități bune în alte domenii, cum ar fi rezolvarea problemelor și gândirea creativă.

 
 
 
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton