Homepage  / Articole

Györ-Oltchim: cine merge în finală?

Györ-Oltchim: cine merge în finală?

de Redactia Tvmania

Sâmbătă, 7 aprilie, de la ora 17.00, Digi Sport transmite meciul retur dintre Györ şi Oltchim, ce va decide echipa ce ajunge în finala Ligii Campionilor la handbal. În meciul tur, a învins Oltchim 35 la 31.

Formaţia maghiară ETO Györ stă din nou între handbalistele de la Oltchim Rm. Vâlcea şi finala Ligii Campionilor. Acum doi ani, româncele s-au calificat, însă acum Györ pare şi mai puternică
Pe 18 aprilie 2010, Oltchim a devenit doar a doua echipă românească de handbal feminin care ajunge până în ultimul act al competiţiei-regină din Europa, la 24 de ani de la performanţa Ştiinţei Bacău. Ca să ajungă până acolo, vâlcencele au eliminat Györ-ul în semifinale, câştigând acasă cu 24 – 20 după un egal, 25 – 25, în Ungaria, însă au fost dovedite de danezele de la Viborg în finală.

Echipa antrenată de Radu Voina s-a întărit cu jucătoare precum ucraineanca Julia Managarova, turcoaica Yeliz Özel şi muntenegreanca Marija Jovanovici, toate esenţiale în acest sezon, însă ultima, adusă pentru a umple golul lăsat de accidentarea Cristinei Neagu, are şi ea probleme cu umărul şi e incertă pentru ambele manşe ale semifinalelor.

De partea cealaltă, echipa maghiară a făcut investiţii masive şi a adus mai multe jucătoare de top, printre care norvegiencele Katrine Lunde Haraldsen şi Heidi Loke. CV-ul lor e grăitor – prima e probabil cel mai bun portar al momentului, în vreme ce Loke a fost aleasă cea mai bună handbalistă a anului 2011. Mai mult, Györ l-a recrutat şi pe antrenorul Karl Erik Bohn, conaţionalul celor două jucătoare, care a câştigat Liga Campionilor anul trecut cu Larvik. Aceasta e, de altfel, una dintre celelalte două echipe rămase în cursa pentru trofeu, disputând semifinala în compania muntenegrencelor de la ŽRK Budućnost.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton