Homepage  / Știri / Nu rata!

Handbalistele din naționala României vor să facă istorie la Euro!

Handbalistele din naționala României vor să facă istorie la Euro!

de Redactia Tvmania

Echipa feminină de handbal a României va participa la Campionatul European din 2016, găzduit de Suedia, în perioada 4-18 decembrie.

Material realizat de Octavian Cojocaru

Fetele antrenate de spaniolul Martin Ambros (48 de ani), care le pregătește și pe sportivele de la clubul Gyor, din Ungaria, merg în Suedia cu gândul să scrie istorie, pentru că la Euro România n-a atins niciodată finala! Ca să ajungă în ultimul act, elevele lui Martin Ambros, care l-a înlocuit recent pe Tomas Ryde, trebuie să treacă mai întâi printr-o grupă de foc! România a fost repartizată în Grupa D, unde le va avea ca adversare pe Norvegia (5 decembrie), Rusia (7 decembrie) și Croația (9 decembrie).

România va juca toate aceste meciuri în cea mai mică sală din cele care găzduiesc partide de la această competiție, cea din Helsingborg, care are 4.700 de locuri. Ce va fi mai departe, numai Cristina Neagu, Oana Manea, Paula Ungureanu și colegele lor ne pot dovedi.

Ultima participare a României la o competiție de mare anvergură, la Campionatul Mondial din 2015, s-a terminat cu o clasare pe locul 3.

sursa foto: www.facebook.com/cristinaneaguofficial

Cristina Neagu (sursa foto: www.facebook.com/cristinaneaguofficial)

 

Cristina Neagu: „Obiectivul mai realist ar fi ieșirea din prima grupă”

Cristina Neagu, vedeta incontestabilă a primei reprezentative a României, a invitat la un pic de moderație, amintind că ea se resimte încă din punct de vedere fizic.

A fost o perioadă foarte grea pentru mine. Înainte de Jocurile Olimpice, din păcate au continuat problemele fizice, apoi umărul, acum glezna… Fac tot ce ţine de mine să mă pot recupera. E greu pentru că nu am antrenamente în picioare şi sper să fie OK în perioada următoare. Este o onoare să fiu căpitanul echipei. Ambros mă cunoaşte de mult şi el a dorit acest lucru, încă de la sosire.

Avem un antrenor nou, cu un stil diferit, sunt alte informaţii pe care încercăm să le asimilăm cât de repede posibil. Îmi doresc un rezultat bun, pentru că nu mai sunt ca la prima tinereţe să aştept să treacă timpul. Îmi doresc rezultate, dar sunt realistă si conştientă că avem o grupă infernală. Încercăm să ieşim din grupă şi să obţinem puncte în grupa principală. Obiectivul mai realist ar fi ieşirea din prima grupă”, a spus vedeta echipei naţionale.

Martin Ambros: „Nu prea pot dormi nopțile”

„Nu prea pot dormi nopţile, din cauza asta şi sper să încep cu dreptul mandatul la naţionala României. Nu avem decât două săptămâni de pregătire şi vreau să aveţi răbdare cu echipa. Luaţi în considerare că sunt nou, multe fete sunt noi, vrem să facem un turneu bun”, a spus și Martin Ambros, noul antrenor al tricolorelor, înaintea „Trofeului Carpați”, prima și singura competiție amicală în care a condus echipa înaintea debutului la turneul final din Suedia.

La Cluj, unde s-a organizat „Trofeul Carpați”, România a învins în primul meci România B cu 31-23, iar în finală s-a înregistrat un eșec: România – Ungaria 24-29.

Lotul României merge în Suedia fără Aurelia Brădeanu, care tocmai a renunțat la națională după recenta participare la „Trofeul Carpați”.

Lotul le cuprinde pe experimentatele Paula Ungureanu, Cristina Neagu, Gabriela Szucs, Melinda Geiger și Oana Manea, dar și multe nume mai nou apărute printre tricolore.

 

Lotul României

Portari: Paula Ungureanu, Denisa Dedu, Iulia Dumanska

Jucătoare de câmp: Ana Maria Iuganu, Elena Florică, Cristina Neagu, Cristina Zamfir, Gabriela Szucs, Eliza Buceschi, Mădălina Zamfirescu, Cristina Laslo, Melinda Geiger, Laura Popa, Laura Chiper, Aneta Udriştoiu, Oana Manea, Florina Chintoan, Crina Pintea

 

Grupele de la Campionatul European:

Grupa A: Suedia, Serbia, Spania, Slovenia

Grupa B: Olanda, Franța, Germania, Polonia

Grupa C: Muntenegru, Ungaria, Danemarca, Cehia

Grupa D: Norvegia, Rusia, România, Croația

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton