Homepage  / Televiziune

Handbalul intern revine în forță la Televiziunea Română

Handbalul intern revine în forță la Televiziunea Română

de Ioana Maria,

Începând de marți, 24 august, TVR 1 și TVR 2 vă oferă în direct cele mai tari meciuri din Cupa României Fan Courier la handbal feminin dar și Supercupa României la handbal masculin.

Noua ediție a Cupei României FAN Courier la handbal feminin va începe marți, 24 august, cu meciurile din turul 1, care vor fi găzduite de orașul Bistrița, în Sala Polivalentă și Sala LPS. Turul al 2-lea se va desfășura în aceleași săli, miercuri, 25 august, între învingătoarele din faza inaugurală, conform unei împerecheri prestabilite.
Final Four-ul va avea loc în 28 și 29 august, în Sala Polivalentă „Danubius” din Brăila, meciurile fiind programate de la orele 11.00 și respectiv 15.30, în fiecare din cele două zile. Partidele vor fi transmise în directla TVR 1 și TVR 2.

„În Polivalenta din Alexandria, Dinamo și Dobrogea Sud se dueleaza pentru primul trofeu al sezonului Supercupa. Alb-roșii, care au reușit eventul sezonul trecut, sunt mari favoriți după excepționala campanie de transferuri din această vară, când au adus 10 jucatori de top dar și pe antrenorul care a cucerit sezonul trecut „Liga Campionilor” cu Barcelona, Xavier Pascual, noul selecționer al tricolorilor.


Este un test important pentru cele două formații, înaintea participării în Cupele Europene: Dinamo în Champions League și Dobrogea Sud în Europa Handball League”, a spus Dragoș Cojocaru, cel care va comenta partidele la TVR. „Bucureștenii, cu un lot de mare valoare, de nivelul Ligii Campionilor, pornesc ca favoriți. Omogenizarea lotului și crearea relațiilor de joc sunt principalele probleme pentru Xavier Pascual în această perioadă. Dinamo va avea un avantaj teribil în noul sezon, galeria care va reveni în sfârșit în tribune”, a completat Emil Hossu-Longin, jurnalistul știrilor sportive TVR.

De săptămâna trecută, Xavier Pascual, antrenorul lui Dinamo, este și noul selecţioner al naţionalei de handbal a României. Spaniolul revine pe banca tricolorilor după o pauză de 3 ani și va conduce şi naţionala de seniori în paralel cu Dinamo Bucureşti dupa ce s-a înțeles cu șefii Federaţiei Române de Handbal.

În ediția 2020-2021 a Cupei Romaniei Fan Courier sunt înscrise în competiție 15 echipe feminine, Rapid fiind calificată direct în sferturi, în urma tragerii la sorți. Optimile și sferturile se vor disputa în Sala Sporturilor din Bistrița iar Final-four-ul, sâmbătă și duminică la Brăila.

„Vâlcea nu va avea un sezon ușor după ce în vară l-a pierdut pe principalul artizan al performanțelor echipei din ultimii ani – antrenorul Florentin Pera, care a semnat cu semifinalista Ligii Campionilor, TSKA Moscova. Echipa din Bănie, chiar dacă s-a salvat la baraj de retrogradare, este un adversar periculos, pentru că fostul selecționer Bogdan Burcea este un foarte bun tactician, care scoate maximum din echipa sa, la fiecare partidă, astfel că misiunea formației vâlcene se anunță una dificilă.


Derbiul optimilor este meciul dintre CSM București și Gloria Bistrița, cele mai bogate echipe din Liga Florilor și două rivale la podium, care au reușit mutări spectaculoase în această vară. Se anunță un duel interesant și la nivelul băncii tehnice între danezul Kim Rasmussen (Gloria Bistrița) și Adi Vasile (CSM București), cei doi tehnicieni care au cucerit cu echipa bucureșteană Liga Campionilor în 2016. Neagu și compania nu vor avea un meci ușor la Bistrița, echipa din nordul țării având o galerie frenetică, ce va pune o presiune mare pe campioană”, a mai spus Dragoș Cojocaru.

PROGRAMUL PARTIDELOR TRANSMISE DE TVR

Marți, 24 august
Ora 15.30, TVR 2 – Handbal feminin * Cupa României – turul 1 *SCM Rm Valcea – SCM Craiova
Transmisiune directă,  de la Bistrita

Ora 18.00, TVR 1 – Handbal feminin * Cupa României – turul 1
* CSM Bucureşti  – Gloria Bistriţa
Transmisiune directă, de la Bistrita

Miercuri, 25 august

Ora 10.00, TVR 1 – Handbal feminin * Cupa Romaniei – turul 2
* Minaur Baia Mare – Rapid Bucureşti
Transmisiune directă, de la Bistriţa

Ora 16.00, TVR 2 – Handbal feminin * Cupa Romaniei – turul 2 *TBA – TBA
Transmisiune directă, de la Bistriţa

Ora 18.00, TVR 1 – Handbal masculin * Supercupa României
* Dinamo Bucureşti – Dobrogea Sud
Transmisiune directă, de la Alexandria.

Sâmbătă, 28 august
Ora 11.00, TVR 2 Handbal feminin, TVR 1 – Cupa României FAN Courier
Semifinale
Transmisiune directă de la Brăila

Ora 15.30, TVR 1 – Handbal feminin – Cupa României FAN Courier
Semifinala 2
Transmisiune directă de la Brăila.

Duminică, 29 august
Ora 11.00, TVR 2 – Handbal feminin * Cupa României
* Finala mică

Transmisiune directă de la Brăila
Ora 15.30, TVR 1 – Handbal feminin * Cupa României
* Finala
Transmisiune directă de la Brăila

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton