Homepage  / Seriale / Seriale americane

HBO aduce în premieră în România serialul „Victoria”, cu Jenna Coleman în rol principal

HBO aduce în premieră în România serialul „Victoria”, cu Jenna Coleman în rol principal

de Redactia Tvmania

10 milioane de lire sterline a fost bugetul primului sezon din „Victoria”, despre primii ani de domnie a Reginei Victoria a Marii Britanii, încoronată în 1837, la doar 18 ani.

Dacă v-a plăcut „Downton Abbey”, cu siguranță vă va plăcea și „Victoria”: este vorba despre transformarea unei adolescente rebele într-o regină puternică, foarte iubită de supușii săi, o poveste reală, din secolul XIX, realizată cu mare atenție pentru decorurile și costumele somptuoase, de epocă.

„O vom vedea transformându-se în Victoria pe care toată lumea o știe”, declara la data premierei, acum un an, citată de independent.ie, protagonista Jenna Coleman (care a trebuit să învețe să călărească pentru rol).

Primul sezon al serialului produs de ITV are opt episoade și acoperă anii de început din domnia Victoriei (pe numele ei adevărat Alexandrina), monarhul cu cea mai lungă domnie din istoria Marii Britanii după cea a actualei regine, Elisabeta a II-a. Producția începe cu momentul în care tânăra încăpățânată și impulsivă este aleasă regină, în 1837, acoperă încoronarea, relația cu primul ei prim-ministru, Lordul M (Rufus Sewell), idilia și căsătoria cu Prințul Albert (Tom Hughes), marea ei iubire, până la nașterea primului său copil, Victoria, în 1840.

Pe 27 august are premiera în Marea Britanie sezonul 2 al serialului, care are alte opt episoade. În plus, în decembrie va fi difuzat un episod special de Crăciun.

În sezonul 2 va avea un rol și Diana Rigg, adică regretata Olenna Tyrell din „Urzeala tronurilor”. Rigg va fi ducesa de Buccleuchin, din anturajul reginei, recunoscută – cum altfel?! – că spune întotdeauna verde în față ce gândește.  

La noi, primul sezon din „Victoria” este disponibil pe HBO Go din 4 septembrie,
iar la HBO 3 începe duminică, 17 septembrie, de la 21.00.

Save

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton