Homepage  / HBO

HBO Max pregătește două spin-off-uri derivate din „Sherlock Holmes”

HBO Max pregătește două spin-off-uri derivate din „Sherlock Holmes”

de Andreea Hentea,

HBO Max ar avea în lucru, se pare, nu mai puțin de două spin-off-uri derivate din filmele din franciza „Sherlock Holmes” care l-au avut în rolul titular pe Robert Downey Jr., a anunțat publicația Variety, citată de site-ul comingsoon.net. 

Lansată în 2009, seria a cuprins lungmetrajele „Sherlock Holmes” și „Sherlock Holmes: Jocul umbrelor” (2011). În momentul de față se pregătește de filmări lungmetrajul „Sherlock Holmes 3”, care îi va readuce pe platouri pe Robert Downey Jr. (care va reintra în rolul titular), pe Jude Law (care va redeveni ca dr. John Watson), pe Jared Harris (profesorul James Moriarty) și pe Eddie Marsan (inspectorul Lestrade). 

Proiectul acestui film, al treilea din pasionanta franciză, există de peste zece ani. Inițial, filmările fuseseră fixate să înceapă la sfârșitul anului 2016, dar Robert Downey Jr. era implicat într-un film din franciza Marvel și totul a fost amânat. În mai 2018, studiourile Warner Bros. anunțau că filmul se va lansa pe 25 decembrie 2020. Cu toate acestea, în martie 2019 filmul era amânat cu încă un an, iar premiera programată pentru decembrie 2021. 

De data aceasta, se pare că va exista

Pandemia de COVID-19 a răsturnat, apoi, totul, amânând lansarea pe termen nelimitat. În prezent, atât Robert Downey Jr., cât și Jude Law sunt pregătiți să reia rolurile lui Sherlock Holmes și Dr. Watson, iar în dezvoltarea proiectului s-au făcut pași importanți.

Regia va fi semnată de Dexter Fletcher („Rocketman”), care l-a înlocuit pe Guy Ritchie, iar Chris Brancato va scrie noua poveste a celor doi eroi creați de Arthur Conan Doyle. 

Deocamdată nu se știe nimic despre subiectul celor două spin-off-uri proiectate. Potrivit revistei Variety, cele două seriale derivate din poveștile cu Sherlock Holmes se vor concentra pe câte un personaj nou, care va fi introdus chiar în acest al treilea film, aflat în pre-producție.

Filmul realizat de studiourile Warner Bros. îi va avea ca producători executivi pe Robert Downey Jr., pe soția lui, Susan Downey și pe Amanda Burrell, colega lor de la Team Downey, compania de producție înființată în 2010 de cei doi soți. 

S-a vorbit, deja, despre o posibilă apariție a lui Arsene Lupin, celebrul erou creat de Maurice Leblanc, ca antagonist al lui Sherlock Holmes în noul film, s-a mai spus că Tom Hardy ar putea avea o apariție cameo și chiar că Robert Downey Jr. ar fi vrut să-i ofere un rol lui Johnny Depp, dar nimic nu a fost confirmat până în prezent.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton