Homepage  / Articole

Hollywoodul mizează pe filme religioase

Hollywoodul mizează pe filme religioase

de Redactia Tvmania

Regizorul Paul Verhoven este al treilea cineast hollywoodian care lucrează la un film religios: „Jesus”. Ceilalţi trei sunt regizorii Darren Aronofsky („Noah”), Steven Spielberg („Moses”) şi producătorul Joe Eszterhas („Untitled Judah Maccabee Project”). Citiţi mai multe despre viitoarele proiecte mai jos.

Paul Verhoven („RoboCop”, „Instinct primar”, „Total Recall”) vrea de ceva vreme să facă un film despre religie, scrie deadline.com, iar ocazia a venit odată cu  „Jesus of Nazareth” (2007), cartea a cărui co-autor a fost (alături de biograful lui, Rob Van Scheers) şi în care analizează cum s-au modificat, în 2.000 de ani, concepţiile privindu-l pe Iisus. Acesta e prezentat drept un activist politic radical, minimalizând importanţa evenimentelor supranaturale care îl implică în Biblie.

Acum, Verhoven (care e membru al „Seminarului Iisus”, un grup care încearcă să stabilească validitatea Evangheliilor şi să contureze o imagine realistă a omului Iisus) lucrează la filmul care va adapta cartea, pentru care strânge bani de ceva vreme şi căruia acum i-a găsit un scenarist: Roger Avary („Pulp Fiction”). Deadline.com scrie că pelicula are un studio (Muse Productions) şi se va centra pe demontarea tuturor minunilor din Noul Testament, în care regizorul nu crede.

Noe, Moise şi Iuda Macabeul

Darren Aronofsky, în schimb, ni-l va aduce pe Noe pe marele ecran, în martie 2014, în pelicula „Noah”, cu Russell Crowe în rolul omului ales de divinitate pentru a scăpa de Potopul biblic. Distribuţia va fi completată de Douglas Booth şi Logan Lerman (în rolurile a doi dintre fiii lui Noe), Emma Watson (soţia unuia dintre aceştia din urmă) şi Jennifer Connelly (soţia lui Noe, Naameth). Filmările sunt programate să înceapă în luna iulie, în New York şi Islanda.

Steven Speielberg, care a terminat de regizat „Lincoln”, se concentrează acum pe „Robopocalypse”, dar urmează să realizeze şi „Moses”, o peliculă în care Moise e portretizat ca eroul poporului evreu. Filmul se vrea un fel de „Inimă neînfricată”, o versiune războinică a poveştii biblice, filmările urmând să înceapă în martie sau aprilie anul viitor.

Mel Gibson şi Joe Eszterhas au colaborat la filmul care urma să-l aibă în centru pe Iuda Macabeul, până la cearta publică monstruoasă care le-a rupt parteneriatul. Acum, proiectul despre licerul revoltei evreieşti împotriva armatelor greco-siriene care au cucerit Iudeea în secolul II î.Hr. a rămas în aer: filmul fără titlu („Untitled Judah Maccabee Project”) e programat pentru 2014.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton