Homepage  / Prime Video

„Homecoming”, mult prea lunga întoarcere acasă. Ce se știe despre sezonul 3

„Homecoming”, mult prea lunga întoarcere acasă. Ce se știe despre sezonul 3

de Andreea Hentea,

Cu o premisă provocatoare, o distribuție excelentă și accente de thriller, serialul „Homecoming”, disponibil pe platforma Amazon, are o poveste care se dovedește neașteptat de captivantă. 

Totul începe la Homecoming, un centru dedicat reintegrării în viața civilă a soldaților americani veniți de pe front.

Încă din primele secvențe, Colin Belfast (Bobby Cannavale), enigmaticul său conducător, îi dă în permanență indicații prin telefon lui Heidi Bergman (Julia Roberts), consilierul psihologic al centrului, care va lucra cu subiecții internați aici.

În clădirea cu design sofisticat, soldaților li se oferă hrană, camere confortabile, activități recreative și terapie psihologică gratuită, în cadrul căreia sunt invitați să își verbalizeze toate trăirile.

La scurt timp, se dovedește însă că acești tineri sunt, de fapt, obiectul unui studiu cu un scop total diferit de cel oficial. 

Bunele intenții și sechelele lor

Asemănător, până la un punct, cu serialul „Nouă străini”, lansat recent pe Amazon, „Homecoming” prezintă, și el, un loc de vis cu potențial de capcană terifiantă, dar diferă mult de universul excentric de acolo.

Programul aplicat la Homecoming are implicații de altă natură, punând în discuție libertatea de alegere, sindromul de stres posttraumatic și responsabilitatea față de soldații întorși de pe front.

Deși tematica sa nu este nouă în rândul producțiilor americane, serialul creat de Sam Esmail („Mr. Robot”) își exploatează inteligent punctul de plecare, iar stilistica sa cucerește (de altfel, „Homecoming” a fost nominalizat la două premii Emmy pentru imagine – în 2019 și în 2020).

Ritmul inițial lent configurează piste narative, detalii de atmosferă și nuanțe comportamentale, pentru a le angrena într-o evoluție ulterioară eficient orchestrată. 

Clasă, stil și suspans

Asemănat cu hitchcockienele „Psycho” și „Vertigo” pentru felul în care abordează developarea traumei, serialul „Homecoming”, lansat în 2018, beneficiază de o distribuție de marcă.

Bobby Cannavale face din Colin un personaj alunecos, lunatic și venal, oferind mereu surprize, iar Julia Roberts nuanțează perfect stările contradictorii ale unei eroine care descoperă că buna credință i-a fost deturnată.

Marianne Jeanne-Baptiste este o forță în rolul Gloriei Morisseau, iar Sissy Spacek își interpretează cu finețe micul rol.

Revelația serialului este însă tânărul Stephan James (remarcat în „If Beale Street Could Talk”), a cărui carismă degajată în rolul de aici, al soldatului Walter Cruz, i-a adus o nominalizare la Globul de Aur în 2019.

De altfel, Stephan James și Audrey Temple, care a jucat-o pe imperturbabila Hong Chau în primul sezon, sunt singurii actori care revin în sezonul doi (disponibil, de asemenea, pe platforma Amazon), care se anunță și mai tensionat.

Acesta începe cu imaginea tinerei Alex (Janelle Monáe), care plutește într-o barcă fără vâsle, la mijlocul unui lac, fără să știe cum a ajuns acolo. Un bărbat o privește de pe mal, apoi fuge.

Ajunsă, și ea, la Homecoming, Alex se trezește implicată într-o nouă enigmă. Povestea din primul sezon continuă, schimbând decorul și conturând cu mai mult aplomb evenimentele. Una dintre aparițiile importante ale noului sezon este excelentul Chris Cooper, care joacă un personaj cheie, citat în primul sezon.

Când apare sezonul 3 din Homecoming

Fanii serialului Homecoming așteaptă cu sufletul la gură sezonul 3, însă până acum Amazon nu a făcut niciun anunț oficial. Sezonul 1 a fost lansat în noiembrie 2018, iar sezonul 2 în mai 2020, prin urmare ar fi posibil ca mult așteptatul anunț să fie făcut undeva în 2022.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton